Turró de castanyes i moniato

La proposta de la xef del Cafè de Cabrianes pel mes de novembre

Publicat el 02 de novembre de 2022 a les 19:30
[h3]INGREDIENTS PER A UNA BARRA DE TURRÓ[/h3][nointext]
- 1 quilo de castanyes crues
- 1 moniato gros
- 40 grams de sucre
- 1 rajola de xocolata negra

[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Preescalfem el forn a 180 graus.

2- Rentem les castanyes i el moniato amb aigua. Un cop nets, a les castanyes els hi fem un tallet en un dels laterals, i al moniato l'emboliquem amb paper de plata. Ho posem tot al forn, amb escalfor a dalt i a baix. Quan hagin passat entre 45 i 50 minuts, traiem les castanyes, que ja se'ns hauran escalivat. Deixem que es refredin mentre esperem vint minuts més, que són els que li faltaran al moniato per acabar-se de coure. Com que cada forn és un món, és important controlar que no se'ns crema res. També és aconsellable anar punxant el moniato amb un pal: quan vegem que se'ns enfonsa del tot, voldrà dir que ja el tenim a punt.

3- Pelem les castanyes escalivades i ja refredades i les triturem amb una batedora fins que ens quedin ben fines.

4- Traiem la pell del moniato i n'aixafem la carn amb una forquilla. D'aquesta, n'agafarem 400 grams i els barrejarem amb el triturat de castanyes, fins que ens quedi una espècie de massa pastosa.

5- Aboquem la massa en un motlle de turró i el posem a la nevera.

6- Mentrestant, agafem la rajola de xocolata i la fonem juntament amb el sucre. Ho podem fer al bany maria, en un cassó a foc lent (i una mica d'aigua si cal) o al microones (de cinc segons en cinc segons per evitar que se'ns cremi). 

7- Un cop fosa, traiem el motlle de turró de la nevera i hi aboquem una capa fina de la xocolata desfeta pel damunt. Tornem a posar el recipient a la nevera durant una bona estona, fins que la xocolata estigui presa i el turró, compacte. Un cop això passi, ja el podrem desemmotllar i cruspir-nos-el!
  
[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«La xocolata negra de la recepta es pot substituir per xocolata amb llet, l'únic que si es decideix fer-ho així, potser no caldria posar-hi tant sucre. Dependrà de com de gormands i gormandes sigueu!»[/despiece]

[noticia]105711[/noticia]