El passat divendres, Cristina Camprubí, alumna del Cicle Formatiu del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis de Restauració de l'Escola d'Hoteleria Joviat, va aconseguir el 1r premi al I Concurs Nacional El Aguacate en la Cocina celebrat a Màlaga.
La seva recepta va ser escollida d'entre les 126 receptes arribades d'arreu de l'estat espanyol. Els 12 finalistes al concurs venien de Pontevedra, Bilbao, València, Avila, Saragossa, Barcelona, Benhavís, Calella i Manresa.
La final es va realitzar a l'escola d'Hostaleria el Castillo del Marqués (Màlaga). El jurat de luxe estava format per Mauricio Giovanini del restaurant Messina de Marbella amb una estrella Michelin, Diego del Río del restaurant El Lago de Marbella amb una estrella Michelin, Philippe Regol Premi Nacional de gastronomia, cuiner i crític gastronòmic, Fernando Huidobro president de l'Acadèmia de Gastronomia i Turisme d'Andalusia, Manuel Tornay membre de l'Acadèmia de Gastronomia de Màlaga i Fernando Rueda, President de Gastroarte.
A l'hora de defensar la seva elaboració, Camprubí va explicar al jurat que el seu plat, era una Leche de Tigre vegetal amb un ravioli de gamba i alvocat. Com ella molt bé va explicar el ravioli era l'homenatge als raviolis de gamba que feia Santi Santamaria. Ella els va farcir d'alvocat, xampinyó cru, quinoa, ceba tendra, taperes i el suc dels caps de les gambes. La resta del plat portava: llavors de tomàquet, mini blat de moro, alvocat, escamarlà, ceba vermella, rave, germinat de coriandre i fils de ito tograshi. Tot això es mullava amb la "Leche de tigre" vegetal, que era una sopa d'alvocat amb uns tocs cítrics. El plat era una fusió entre el Mèxic, Perú i Catalunya.
ARA A PORTADA
-
-
La Fira Mediterrània arrenca a Manresa amb teatre familiar i mirades sobre la memòria i el mite Pere Fontanals
-
-
El Baxi Manresa estrena el seu compte de victòries davant un fluix Slask Wroclaw (74-62) Xavier Sucarrats
-
El Certamen Nacional de Pubillatge 2025 se celebrarà a Monistrol i a l'Abadia de Montserrat Pere Fontanals
Publicat el 28 de març de 2017 a les 21:29
Actualitzat el 28 de març de 2017 a les 21:33
Et pot interessar
-
Societat El Bages reprendrà l'Ecorail l'any 2027 per les antigues vies de potassa de Sallent
-
Societat El programa USènior d'UManresa obre el curs animant a fer servir les matemàtiques per entendre el món
-
Societat La Fira Mediterrània alterarà el trànsit al centre de Manresa
-
Societat El BusCat visita Sant Fruitós i destaca el Nexe Espai Jove com a referent en emancipació juvenil
-
Societat Professionals de l'ICS Catalunya Central, reconeguts en els prestigiosos Premis Barea
-
Societat Sant Fruitós apropa el patrimoni a la gent gran amb tallers de memòria i objectes antics