ERC reclama consensuar i encarir el preu d'una nova investidura de Sánchez: «Catalunya o Vox»

Rufián alerta que el 23-J suposa "molt més que unes eleccions" i veu temptacions del PSOE de governar amb el PP

Gabriel Rufián i Teresa Jordà, aquest dilluns.
Gabriel Rufián i Teresa Jordà, aquest dilluns. | ACN
Nació
26 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:24h

El cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles del 23 de juliol, Gabriel Rufián, ha demanat aquest dilluns que l'independentisme consensuï "el preu molt més alt" d'una hipotètica nova investidura del socialista Pedro Sánchez. En una roda de premsa, ha assegurat que aquesta investidura hauria de pactar-se amb el conjunt de l'independentisme i ha de "suposar un dilema" per a l'esquerra espanyola: "Catalunya o Vox".

Acompanyat de l'exconsellera Teresa Jordà, que serà la número dos dels republicans al Congrés, Rufián ha assegurat que el 23-J és "molt més que unes eleccions" perquè hi ha en joc "drets socials i humans". "Hem de tenir clar el que suposa que el feixisme entri a les institucions".

Alhora, ha advertit que l'escenari que permeti investir Sánchez és "molt hipotètic" i que el PSOE podria tenir temptacions de "pactar amb el que té a la seva dreta". "Sánchez viurà mediàticament molt millor amb Feijóo de vicepresident", ha alertat. És per això que ha demanat a l'independentisme que deixi de "comentar el partit menjant pipes" i que "baixi al camp".