El fotoperiodista centellenc Toni Carrasco –col·laborador habitual d'Osona.com i Nació Manresa- estrena aquest divendres 25 d'octubre l'exposició El bosc del meu amic. La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim 1 de desembre de 2025 al Centre d'Art el Marçó Vell de Centelles, és l'exemple de com imatge i art s'entrelliguen en un recull de fotografies en blanc i negre d'espais i moments viscuts per l'autor al bosc de Can Ginebra, de l'artista Xicu Cabanyes.
Aquest paradís artístic s'ubica a Porqueres (Pla de l'Estany), un paratge natural on Cabanyes –qui farà 50 anys va adquirir l'espai- fa exposicions a l'aire lliure d'escultures fetes amb diferents materials. Carrasco, mitjançant una cinquantena d'imatges, recull el seu art, a través d'una mirada d'amistat i admiració.
Per què una exposició sobre un bosc?
Inquiet de mena, Toni Carrasco ha voltat tot el país compartint experiències amb persones diverses "com economistes, empresaris, actors, polítics, pintors, cantants, escultors, periodistes o corresponsals de guerra", explica. "D'entre totes les persones que he conegut, l'exposició és un merescut homenatge a un dels artistes que més m'ha impactat, en Xicu Cabanyes", apunta.
L'any 2025, aquest artista farà 50 anys que crea un món i un univers únic a Can Ginebra –el tercer bosc d'escultures més antic d'Europa-, "on hi ha plasmat la seva manera de veure i de viure la vida", detalla el fotoperiodista centellenc.
A l'espai hi són presents més de 100 escultures elaborades amb diferents materials i de diverses formes i mides. "És un bosc d'escultures on l'emoció, la sensualitat, la política, la indignació, la vida, el sexe o l'erotisme hi són presents en una proposta única al nostre país", insisteix Carrasco.
Per a transmetre tota la bellesa de Can Ginebra, Toni Carrasco ha preparat una mostra amb una cinquantena de fotografies en blanc i negre, escollides acuradament d'entre més de 2.000 imatges captades durant els darrers 10 anys en aquest bosc màgic.
Passió per la comunicació
La passió per la comunicació, la fotografia i per a la gastronomia teixeixen l'imaginari de l'inquiet fotoperiodista centellenc Toni Carrasco. Col·laborador habitual d'Osona.com i NacióManresa, la seva carrera als mitjans i l'entusiasme per aquest ofici li ve de lluny.
L'any 1979, amb només 14 anys, Carrasco, juntament amb altres companys de l'escola Ildefons Cerdà de Centelles, va crear una publicació periodística setmanal, Hores Viscudes.
Després d'aquest primer contacte amb el món de la comunicació i la fotografia, va començar a treballar en una impremta de Vic, on explica que va aprendre molt sobre impressió i el color.
Per aquells anys, també va treballar pel laboratori fotogràfic Pujol, de Centelles, i va iniciar la carrera de fons com a corresponsal a Osona sud pel setmanari Ausona, així com alguns treballs per La Vanguardia i TV3. També va ser un dels artífexs de la revista local El Portal, que avui continua viva. Actualment, també col·labora amb la revista setmanal Més Osona.