Una sèrie americana promociona als Estats Units el turisme gastronòmic de Vic

Publicat el 02 de gener de 2009 a les 13:26
 
“Spain... on the road again” també ha promocionat la gastronomia i la capital d’Osona al web oficial del programa (www.spainontheroadagain), així com també a través de la publicació d’articles de crítica gastronòmica al New York Times de la mà d’un dels actors protagonistes de la sèrie, Mark Bittman. També s’han editat llibres, DVD i CD de la sèrie.
 
Aquesta iniciativa, a part de posicionar Vic a nivell internacional, un cop més reforça les possibilitats que té aquesta ciutat per convertir-se, en un moment donat, en un plató. En aquest sentit, recordar que des del novembre de 2007, Vic forma part de la Xarxa Barcelona/Catalunya Film Commission (BCFC) a través de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) per tal de promocionar els rodatges a la capital d’Osona. La BCFC editarà una nova guia de producció audiovisual de Catalunya que comptarà amb un apartat dedicat a Vic. La presentació de la guia és previst que es porti a terme a principis del 2009.
 
“Spain... on the road again”
 
Es tracta d’una sèrie centrada en la gastronomia espanyola en què productors, actors i actrius es dediquen a recórrer els indrets gastronòmics més típics, tradicionals i reconeguts de l’Estat espanyol. L’objectiu de la sèrie és apropar el públic nordamericà la cultura, gastronomia i turisme de Catalunya i de l’Estat espanyol a través del rodatge de 13 capítols.
 
Coincidint amb l’adhesió de la ciutat de Vic a la xarxa Barcelona/Catalunya Film Commission (BCFC), Catalunya va ser una de les destinacions escollides i la ciutat de Vic, terra de tradició agrícola i ramadera, un dels indrets per plasmar la cultura i la gastronomia catalana. Durant dos dies l’equip de la sèrie americana -liderat per l’actriu Gwyneth Paltrow i acompanyada pel columnista del New York Times, Mark Bittman, el xef italoamericà Mario Batali i l’actriu catalana Clàudia Bassols- es van traslladar a Vic per conèixer de primera mà la gastronomia vigatana i osonenca.
  
Durant el primer dia de rodatge, la producció es va dedicar a enregistrar la Casa Riera Ordeig, situada a la plaça dels Màrtirs, i el centre històric de Vic. També es va desplaçar fins a Sant Julià de Vilatorta per registrar el Mas Albareda i el restaurant Can Jubany.
 
El segon dia de rodatge, i coincidint amb un dissabte, l’equip va rodar el mercat setmanal a la plaça Major i la Casa Sendra, famosa per l’elaboració de la típica llonganissa de Vic.