La Diputació de Barcelona forma persones a l'atur per aprendre a ser paradistes al mercat de Manlleu

Una prova pilot també s'estén a Mataró i Sant Boi i busca garantir el relleu de petits negocis en risc de desaparèixer

Una trentena de persones aprenen a manipular aliments o a preparar comandes.
Una trentena de persones aprenen a manipular aliments o a preparar comandes. | Diba
Redacció
22 d'octubre de 2024, 16:47
Actualitzat: 23 d'octubre, 9:44h

La Diputació de Barcelona ha iniciat una formació a trenta persones a l'atur perquè aprenguin a treballar a parades dels mercats municipals, de manera que coneguin l'ofici i, de retruc, es garanteixi el futur de petits negocis en risc de desaparèixer.

La iniciativa s'ha posat en marxa a manera de prova pilot aquest octubre als mercats de Manlleu, Mataró i Sant Boi de Llobregat, on els alumnes aprenen a preparar i vendre carn, aviram i productes de xarcuteria, així com a preparar comandes.

La formació és per a persones en situació d'atur majors d'edat, els quals han estat seleccionats per tècnics municipals. Es calcula que, dels 91 mercats i 3.000 parades que hi ha a les comarques de Barcelona, un 35% estan tancades.

"Un dels principals problemes identificats en el tancament de les parades dels mercats municipals els darrers anys és la manca de relleu generacional i de perfils professionals per donar continuïtat als negocis, davant la manca d'oferta de formació específica", ha ressaltat la diputada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra.

Al seu torn, la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, ha posat en valor els mercats "com a punts de referència de la vida quotidiana dels barris i de la seva cohesió social".

El curs són 134 hores, en les quals aprenen nocions d'higiene en manipulació d'aliments, carnisseria-xarcuteria, aviram, manipulació de càrregues i emprenedoria. Els espais on es fa la formació són el Mercat Municipal de Manlleu, el Mercat Municipal de la plaça de Cuba de Mataró i el Mercat Municipal de Torre de la Vila de Sant Boi.

Arxivat a