Tal com destacava Roca, hi ha una partida de 100.000 euros aquest any i es preveu que se n'hi destinin 150 mil l'any que ve. Tot i que està destinat a persones físiques, no tanquen la porta a obrir-ho també a persones jurídiques, ja que fins ara la majoria de peticions han estat en aquest sentit. A Vic hi ha uns 2.000 pisos buits, dels quals 900 són a la ciutat antiga.
Aquesta iniciativa de "responsabilitat social" i que "dona vida" a la ciutat es complementa amb les línies de subvencions del pla barri i el programa "Només depèn de tu". Aquest fa referència a una campanya per fomentar la borsa del lloguer assequible. Tal com explicava Roca, en aquesta iniciativa no s'ha arribat prou al propietar i per això es volia reforçar amb l'InVic. D'altra banda, poden optar a les subvencions del Pla de Barris aquells pisos de la zona antiga que volen rehabilitar façanes i cobertes.
Lloguer d'habitacions per estudiants
D'altra banda, Roca ha exposat que Vic s'ha adherit el programa d'allotjament d'estudiants de les universitats i centres de recerca de Barcelona (la UVic-UCC en forma part), creat pel Barcelona Centre Universitari (BCU) de la Fundació Bosc i Gimpera. "Va destinat a gent gran que estigui sola o famílies monoparentals", deia el regidor remarcant que a partir d'ara hi ha aquest mecanisme a disposició. Roca també ha destacat el programa d'acompanyament a les comunitats de veïns de la ciutat.
Per la seva banda, la cap de l'Oficina d'Habitatge de Vic, Míriam Foradada ha remarcat que un mateix propietari es pot acollir a la línia de subvencions del Pla de Barris i al programa InVic; és a dir, arreglar la façana del pis i també per dins. A més, tots els que s'acullin a aquests programes tenen descomptes en l'IBI (Impost de Béns Immobles). Foradada destacava que l'Oficina té 257 habitatges acumulats a la borsa i que es considera "un èxit" perquè no ha baixat com en moltes altres poblacions.

El regidor d'Habitatge, Titi Roca i la cap de l'Oficina d'Habitatge de Vic, Míriam Foradada. Foto: Adrià Costa