El debat sobre la multireincidència arriba a Manlleu

L'equip de govern porta al ple de l'Ajuntament una moció per tractar una de les problemàtiques que més neguit provoca a la ciutadania

Imatge d'arxiu d'un ple a l'Ajuntament de Manlleu.
Imatge d'arxiu d'un ple a l'Ajuntament de Manlleu. | Osona.com
25 de setembre de 2024, 09:00
Actualitzat: 14:47h

Després d'arribar al Congrés dels Diputats, a Madrid, de la mà del grup parlamentari de Junts i de tractar-se també al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona la setmana passada, el debat sobre la multireincidència també s'ha instal·lat a Manlleu. En el ple de l'Ajuntament corresponent al mes de setembre, celebrat aquest dilluns, l'equip de govern ha entrat per urgència una moció sobre aquest tema.

El text constata que la multireincidència és una de les problemàtiques que més neguit causa entre la ciutadania d'arreu del país i que realça la percepció d'inseguretat de la població.

Entre altres, la moció proposa un seguit d'acords entre els quals hi ha, per exemple, la petició de modificar l'ordenament judicial en matèria de reincidència o dotar els jutjats catalans de més recursos.

Tot i donar suport al text, des del PSC insisteixen que "Manlleu és una ciutat segura" i remarquen que "la seguretat és una prioritat".

Per la CUP, la moció presentada per l'equip de govern aixeca "un polsim de populisme", i reiteren que, en relació amb la multireincidència i la delinqüència, "hi ha variables que tenen a veure amb les retallades i les polítiques insuficients en educació, política comunitària, salut mental, cultura i drets socials".

Des d'ERC creuen que fan falta "més eines" i "solucions ràpides i àgils" per combatre aquesta problemàtica, però "també cal invertir en la prevenció i crear una xarxa educacional i assistencial".

La moció prosperava amb els vots favorables de Junts, PSC, Ara Gent de Manlleu i Aliança Catalana, les abstencions d'ERC i el vot en contra de la CUP.

La setmana passada, l'alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, i la regidora Lluïsa Bautista, viatjaven a Madrid, al Congrés dels Diputats, per donar suport a la proposició de llei del grup parlamentari de Junts.

Arxivat a