Roda de Ter ja disposa de l'estudi tècnic per rehabilitar el Pont Vell

L'informe determina que s'ha d'actuar en els trams 3 i 4 de l'estructura, on la circulació de vehicles està prohibida des del novembre, quan es van detectar despreniments en algunes arcades

El Pont Vell de Roda de Ter.
El Pont Vell de Roda de Ter. | Aj. Roda de Ter
Redacció
18 de juliol del 2024
Actualitzat a la 13:13h

L'Ajuntament de Roda de Ter ja ha rebut l'estudi tècnic de rehabilitació del Pont Vell, una estructura per la qual la circulació de vehicles està prohibida de forma preventiva des del passat 15 de novembre després que es detectessin despreniments en algunes de les arcades.

L'informe, dirigit per l'arquitecta Gemma Muñoz, determina que s'hauria d'actuar en els trams 3 i 4 del pont. Entre les accions a dur a terme hi ha la consolidació de l'estructura, set actuacions a l'alçat nord i vuit a l'alçat sud.

Així ho explicaven l'alcalde de Roda, Toni Mas (ERC), i la regidora d'urbanisme, Montse Garcia (IPR) durant la sessió plenària corresponent al mes de juliol, celebrada aquest dimarts, detallant que l'estudi tècnic –encarregat pel mateix equip de govern- estima un cost d'obres de 391.366 euros.

Què inclouen les actuacions?

Els tècnics consideren que s'ha d'actuar en diverses parts del pont corresponents als trams 3 i 4, com carcanyols, tallamars i dovelles, així com en la reparació d'esquerdes i fissures.

També se substituiran reparacions d'urgència que es van fer i que, ara, es consideren inadequades. En aquesta línia, es rejuntarà la maçoneria i es millorarà l'estructura mitjançant l'increment del gruix del cantell en els trams 3 i 4.

Tanmateix, les actuacions previstes inclouen l'eliminació de vegetació,neteja i sanejament de superfícies o mantenir-hi els nius de gralles.

Des de l'oposició, Esteve Franch (Ara Roda) preguntava durant el ple de l'Ajuntament quines diferències hi havia amb un projecte anterior realitzat l'any 2011. Segons la regidora d'urbanisme, aquell estudi comprenia una intervenció integral del Pont Vell i el cost de les actuacions era de 4 milions d'euros.

Amb el nou estudi tècnic només s'actuarà als trams 3 i 4 de l'estructura, on es van detectar els despreniments. En aquesta línia, el consistori detalla que ja s'han iniciat contactes amb altres administracions per aconseguir ajuts per finançar les obres.

Arxivat a