Roda de Ter regularà la gestió dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics i híbrids

Ple de l'Ajuntament de Roda de Ter corresponent al mes de juny del 2024.
Ple de l'Ajuntament de Roda de Ter corresponent al mes de juny del 2024. | Aj. Roda de Ter
Redacció
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 17:21h

El ple de l'Ajuntament de Roda de Ter, celebrat aquesta setmana, ha aprovat la creació del servei públic municipal de recàrrega de vehicles elèctrics i híbrids i el seu reglament. L'alcalde, Toni Mas, explica que es busca "endreçar" la gestió dels punts de recàrrega de titularitat municipal.

D'aquesta manera, el reglament recull les normes que hauran de seguir els usuaris dels punts existents així com dels que es puguin instal·lar en un futur. Entre altres, s'estableix un temps màxim d'estacionament mentre es fa la recàrrega i inclou l'import de les sancions per infraccions.

En aquesta línia, la regulació xifra cinc infraccions greus amb una multa de 200 euros i una de lleu amb una quantia de 100 euros. La limitació horària s'ha establert segons la potència de cada punt de càrrega i si se'n fa ús de dia o de nit. En el cas de tenir més de 22 kW, el temps màxim serà de 45 minuts; en els punts d'entre 11 a 22 kW, 90 minuts; i en els de menys d'11 kW, quatre hores entre les 8:00 i les 20:00 hores i a la nit 12 hores màxim.

Tanmateix, el reglament estableix que el cost del servei pels usuaris s'establirà a través d'una futura regulació de preus públics mitjançant una ordenança.

Actualment, a Roda de Ter hi ha tres estacions de recàrrega amb sis punts amb diferent potència.

El plenari va donar llum verda a la creació del servei amb els vots a favor d'ERC, Ara Roda, IpR, Sumem per Roda i Junts per Roda, i amb una abstenció per part de Rodem. D'altra banda, el reglament tirava endavant amb els suports d'ERC, IpR, Sumem per Roda, i cinc abstencions: Ara Roda, Junts per Roda, i Rodem.

Arxivat a