Concretament, a Catalunya el nombre de contractes de lloguer s’ha mantingut estable (0,7%) durant el 2016 després de la davallada de l’any 2015, i el preu mitjà de lloguer s’ha incrementat en un 6,8% respecte el mateix període de l’any anterior situant-se en 595,66 euros/mes, un valor que s’assimila al dels anys 2010 i 2011.
Les rendes de lloguer s’incrementen per segon any consecutiu a totes les zones, encara que amb diferent intensitat. Barcelona és la ciutat on més puja (+9%), a l’àmbit metropolità l’increment és menor que a la capital (+5,9%) i a la resta de Catalunya és del +3,5%. “L’increment del lloguer ha pujat, sí, però molt menys del que han informat alguns portals d’Internet”, comenta la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.
En la mateixa línia, el president de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Joan Ràfols explica que “les dades s’han extret de contractes registrats i formalitzats, la qual cosa dóna fiabilitat a la nostra font”. D'altra banda, els ponents han donat a conèixer la seva voluntat d’actuar davant l’increment del preu de lloguer amb mesures com l’elaboració d’una base de lloguer catalana o la promoció de noves formes de tinença.
DISTRIBUCIÓ COMARCAL DEL MERCAT DE LLOGUER


Segons l’Informe sobre el Mercat de lloguer a Catalunya, onze comarques disposen de més de 20 habitatges llogats per cada 1.000 habitants, entre les quals hi ha la Cerdanya, el Solsonès i el Moianès que tenen menys de 20.000 habitants. Les rendes més altes, més de 500€/mes, les trobem a les comarques de l’àmbit metropolità, conjuntament amb el Garraf i la Val d’Aran.