La UVic prepara directius per a la indústria càrnia

L’objectiu és formar professionals experts en la gestió de mercats exteriors.

Publicat el 27 de setembre de 2011 a les 15:11
El pròxim divendres 30 de setembre comença el nou Postgrau en Direcció Internacional per a la Indústria Càrnia impulsat conjuntament per la Federació Catalana d’Indústries de la Carn i la Universitat de Vic, amb l’objectiu de formar professionals experts en la gestió de mercats exteriors, capaços de consolidar el procés d’internacionalització de les empreses càrnies i millorar així la seva capacitat competitiva.

La Federació Catalana d’Indústries de la Carn, creada el 1978, és l’organització empresarial que representa i defensa els interessos de les empreses càrnies de Catalunya i que aglutina el 95% de les empreses del sector. Actualment agrupa a 200 empreses  -40 de les quals són d'Osona- que es dediquen al sacrifici dels animals, l’especejament i la transformació en productes elaborats.

Aquest postgrau, de 30 crèdits ECTS, està en la línia dels objectius del projecte estratègic Catalonia Land of Meat, impulsat pel sector, que ha de potenciar la internacionalització de les empreses, per mitjà de la millora de la formació del personal.

Per aquest motiu,  el postgrau s’adreça bàsicament a directius d’empreses càrnies -moltes d’elles amb una forta activitat exportadora a la Unió Europea, Rússia i Àsia-, que tenen interès en millorar les seves competències professionals en els mercats exteriors. Per poder-lo cursar cal  tenir una titulació universitària o bé acreditar experiència.

Amb una quinzena de matriculats, el curs començarà divendres amb una presentació  oficial en la qual assistirà el degà de la Facultat d’Empresa, Antoni Soy, i Josep Collado, secretari general de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn.

D’altra banda, el mateix divendres 30 de setembre, a la mateixa hora també s’iniciarà el Màster en Direcció Estratègica i Emprenedoria per a Petites i Mitjanes Empreses.