L'Ajuntament de Vic presenta un vídeo promocional de la ciutat carregat d'«emocions»

L’espot, de 17 minuts, recull diferents visions sobre la ciutat com el patrimoni, la cultura, la gastronomia o les festes populars.

Publicat el 13 de juny de 2012 a les 12:51
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ujt-UB8WlfU[/youtube] 

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vic va presentar ahir el nou vídeo promocional de la ciutat. L’espot recull, en 17 minuts, el millor del patrimoni, entorn natural, fetes populars, fires i gastronomia de Vic. Ja es pot ja visualitzar al web de l’Ajuntament de Vic (www.vic.cat) i també es projecta a les pantalles de l’Oficina de Turisme.

El vídeo ha estat produït per la productora vigatana Gen-Lock Vídeo. La tasca ha trigat un any, durant el qual s’han enregistrat imatges de la ciutat des de diferents perspectives i situacions climatològiques. “És un vídeo que busca captar el cinc sentits a través de les emocions”, expliquen fonts municipals.

La presentació va anar a càrrec de la regidora i 1a tinent d’alcalde, Anna Erra, que va destacar que la ciutat feia més de 10 anys que no havia editat cap vídeo promocional i ara, possiblement, era el moment. “L’objectiu és reflectir la vida de la ciutat de Vic, amb tot el seu patrimoni cultural, arquitectònic i humà”, va apuntar Erra. “Els professionals han sabut captar molt bé les emocions que desperta la ciutat”, va afegir.

Per la seva banda, Germen Coll,  de l’empresa Gen-Lock Video, va ressaltar que realitzant aquest treball s’ha donat compte que “Vic és guapa”. Coll va mencionar que és una ciutat maca en totes les seves facetes: quan plou, quan neva, quan hi ha boira, a l’estiu, a la primavera....

Els caps de llúpia originals ja llueixen

Ahir també va ser un dia especial per a la ciutat de Vic, ja que per primera vegada la ciutadania i turistes van poder veure de prop els caps de llúpia originals i amb una reproducció del vestiment, obra de la modista Conxita Alemany. Els capgrossos ja es troben exposats  a la mateixa Oficina de Turisme de Vic.

Durant la presentació d’ahir, un dels representants dels capgrossos, Enric Andreu, va explicar que amb aquest gest es ret homenatge a la història i tradició de la ciutat de Vic. El Merma va ser el primer de la família i el va construir el 1832 un artista d’Olot; la Vella, del 1864, va ser creada a Vic; i finalment el Nen es va construir a finals del S. XIX a Barcelona.