L'ANC farà una assemblea extraordinària per refer el full de ruta

L'entitat vol fer reaccionar la lluita independentista després dels darrers mals resultats electorals i la investidura d'Illa

Manifestants amb estelades a la marxa convocada per l'ANC amb motiu de la Diada del 2023
Manifestants amb estelades a la marxa convocada per l'ANC amb motiu de la Diada del 2023 | ANC
Redacció
31 d'agost de 2024, 22:39
Actualitzat: 22:39h

L'ANC vol refer el full de ruta. El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha aprovat aquest dissabte la convocatòria d'una assemblea general extraordinària de l'entitat per renovar l'estratègia.  En un comunicat, l'ANC ha explicat que ha creat una comissió organitzadora per a aquesta pròxima assemblea general, que s'ha de celebrar els pròxims mesos amb un únic punt de l'ordre del dia: actualitzar l'estratègia de l'entitat.

El Secretariat Nacional considera que hi ha hagut un gir en la lluita independentista des del darrer cicle electoral, el què el sobiranisme ha perdut les majories que tenia, i també arran de la investidura del socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat.

L'entitat assenyala que aquests fets "tenen una gran importància per què la voluntat popular hegemònica expressada a les urnes ha de proporcionar legitimitat de la Declaració Unilateral d'Independència", i per això considera que és el moment de trobar un nou plantejament, més adequat al context actual.

Tot plegat arriba després de la renovació de fa uns mesos a la direcció. Lluís Llach es va convertir en el nou president de l'ANC amb el repte de recosir l'entitat després d'uns anys de divisió interna per la "llista cívica", i d'uns darrers dies en què una minoria amb el suport de la direcció sortint ha tingut capacitat de bloquejar la majoria que volia situar-lo al capdavant de l'organització. Un cop ordeni l'ANC, Llach aspira a recuperar el diàleg i la sintonia amb tots els actors del moviment independentista.