Benet Salellas (CUP): «Seguirem cremant tot allò que creiem necessari per obtenir la llibertat»

L'esquerra anticapitalista assegura que esperarà "a l'andana" mentre Puigdemont torna "amb les mans buides" després de demanar a Madrid el referèndum

Benet Salellas, aquest dimarts al Parlament
Benet Salellas, aquest dimarts al Parlament | ACN
13 de setembre de 2016, 13:34
Actualitzat: 19:21h
"Seguirem cremant tot allò que creiem necessari per obtenir la llibertat". Aquesta ha estat la contundent resposta del diputat de la CUP Benet Salellas davant la intenció de la Fiscalia d'investigar la crema de fotos del rei Felip VI, de banderes espanyoles, franceses i de la Unió Europea a la marxa que l'esquerra independentista per la Diada.

La Candidatura d'Unitat Popular ha subratllat que no deixaran que sigui el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui decideixi "què és la llibertat d'expressió" i ha titllat de "lamentable" que l'única resposta del govern espanyol davant de "l'explosió democràtica de la Diada" siguin gestos "de repressió".

Salellas ha argumentat que la crema de fotos "entra dins del dret fonamental de la llibertat d'expressió" i ha defensat que així ho recullen els estàndards internacionals. En aquest sentit, ha recordat la tanda de crema de fotos del rei que es va produir l'any 2007 arreu del territori que va acabar "desbordant" les instàncies judicials i que va acabar amb l'arxiu del cas o l'absolució.

El diputat de la CUP també ha advertit que no es quedaran de braços creuats si la Fiscalia actua: "L'única resposta posible és col·lectiva. Quan anem junts, els desbordem".

Puigdemont tornarà "amb les mans buides"

Sobre el pla del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de demanar un cop més a l'Estat espanyol un referèndum sobre la independència de Catalunya, Salellas ha recuperat la mateixa frase que l'exdiputat Quim Arrufat va utilitzar quan va ser Artur Mas qui va anar a trucar a la porta de la Moncloa: "Els esperarem a l'andana per quan tornin amb les mans buides".

Amb tot, la CUP ha refermat el seu suport a Puigdemont en la qüestió de confiança per donar "continuïtat" a la legislatura perquè considera que encara té "recorregut" i ha demanat a Catalunya Sí que es Pot que remi a favor de la convocatòria del referèndum.