Colau confirma que Collboni «prioritza» un govern amb ERC i els comuns

L'exalcaldessa de Barcelona es troba finalment amb l'actual batlle i resol que Junts no és "la principal opció" per a la ciutat i celebra les reunions de socialistes i republicans

Ada Colau i Jaume Collboni, en imatges d'arxiu
Ada Colau i Jaume Collboni, en imatges d'arxiu | Nació
21 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:22h
L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns a l'Ajuntament, Ada Colau, ha assegurat aquest dissabte a la tarda que l'"opció prioritària" de l'actual batlle, Jaume Collboni, és formar "un govern progressista de tripartit entre el PSC, els comuns i ERC" a la capital catalana.

Així s'ha expressat en declaracions als mitjans de comunicació a l'inici de la manifestació de suport al poble palestí després de confirmar que s'ha reunit amb l'alcalde. La trobada hauria tingut lloc finalment entre divendres i el mateix dissabte després que s'ajornés la primera prevista per a aquesta setmana.

"Per primera vegada en set mesos puc dir que Collboni ha dit que no vol un pacte amb Junts", ha assenyalat Colau, que també ha assenyalat que l'aposta de Collboni "no s'ha concretat gaire". Precisament per aquest motiu, ha dit que prefereix ser "prudent". No obstant això, ha valorat positivament la cita perquè ha manifestat la seva prioritat per arribar a un acord tant amb els comuns com amb els republicans, cosa que l'exalcaldessa ha descrit com "el millor per a la ciutat".

Per a Colau, aquesta opció "donarà una majoria suficient per tirar endavant un projecte de ciutat progressista, que doni resposta als grans reptes en habitatge, en urbanisme, en polítiques socials i que, a més a més, aprovi uns pressupostos". Per això, ha demanat a l'alcalde que, després de les reunions que ja s'han produït i que celebra, l'entesa amb els republicans es tanqui aviat. L'objectiu, ha resolt, és "anar cap a aquest executiu tripartit que suma majoria suficient per aprovar els pressupostos i tirar la ciutat endavant". 
Arxivat a