Collboni exigirà l'impuls de deu nous CAP a Barcelona

El candidat a l'alcaldia de Barcelona dona per tancat el conflicte del CAP Raval Nord tot i que l'últim ple de mandat va acabar sense una solució definitiva

Collboni, davant de l'Hospital Clínic
Collboni, davant de l'Hospital Clínic | ND
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:31h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dilluns algunes de les seves propostes de polítiques en matèria de salut. Ho ha fet davant de l'Hospital Clínic, abans de reunir-se amb representants del comitè d'empresa, i ha posat l'accent en la "dignificació" de l'atenció primària. 

Collboni ha promès que, si governa, durant els 100 primers dies de mandat demanarà a la Generalitat l'impuls de 10 nous Centres d'Atenció Primària (CAP), ja siguin de nova creació o construccions de nous emplaçaments. Com a exemples, Collboni ha citat el centre de salut mental de Gràcia i els CAP de Llacuna, Fot Pienc o Raval Nord.

Precisament el CAP Lluís Sayé, el del Raval Nord, ha estat un dels punts calents durant els darrers mesos de mandat. El conflicte per la seva futura ubicació continua, després que en la darrera sessió del mandat el ple no adoptés cap solució definitiva. Els veïns i treballadors del CAP, a més, mantenen l'ocupació de la capella per exigir celeritat en el trasllat de l'ambulatori.

El govern de Colau no va aconseguir prou suports per aprovar el seu trasllat a la Capella de la Misericòrdia, cedida per l'Ajuntament al Macba, i ara hi ha sobre la taula la viabilitat d'ubicar el nou CAP en uns terrenys adjacents al museu, propietat del consistori i la Diputació de Barcelona, anomenat Cub.

El Servei Català de la Salut ja ha presentat un projecte inicial i ha reconegut que l'opció del Cub suposa un termini de trasllat més llarg del CAP, en comparació a l'opció de la Misericòrdia. Collboni ha assegurat que si mentre el CAP no disposi d'un nou emplaçament el centre requereix inversions i millores, s'haurà de permetre que aquestes tirin endavant.

Més inversió en Salut

Collboni també s'ha compromès a destinar l'1% del pressupost de cada regidoria dedicada a "l'atenció de les persones" a polítiques de salut, sobetot centrades en la prevenció. 

I és que per l'alcaldable, el 80% de la salut de les persones depèn de la prevenció i ha posat el focus en el foment d'hàbits saludables, en l'activitat física i l'alimentació.

En definitiva, Collboni es planteja el repte d'incrementar el pressupost de salut municipal i passat dels 15,3 milions d'euros als 26,5.


"Ball prenupcial" de Colau i Maragall

El candidat a l’alcaldia de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, insisteix a presentar-se com l’única alternativa possible a l’independentisme i al “mal govern” d’Ada Colau. A banda de contraposar-s’hi per separat, l’alcaldable vaticina un pacte de govern entre Barcelona en Comú i ERC i, de fet, veu un “ball prenupcial” entre Colau i Maragall, previ a un acord postelectoral.

Tot i les darreres declaracions de Maragall en què assegurava que no aspira a pactar amb Colau sinó a "substituir-la", Collboni insisteix que ni comuns ni republicans han negat aquesta possibilitat, que el socialista considera "evident".

Collboni alerta que un pacte entre Colau i Maragall seria el "gran risc" per Barcelona. "Podem tenir un govern que subordini Barcelona al procés independentista o que se centri en polítiques socials", ha assegurat aquest dilluns en una atenció als mitjans prèvia a una reunió amb part del comitè d'empresa de l'Hospital Clínic.

El 2017, després d'un any i mig de pacte de govern entre comuns i socialistes, la militància del partit de Colau va decidir trencar l'acord després que el PSC donés suport a l'aplicació del 155 a Catalunya.
Arxivat a