El Col·lectiu 1-O també presenta candidatura al congrés d'ERC

'Recuperem ERC', que proposa Xavier Martínez com a president i Àngel Ruiz com a secretari general, reclama una renovació, critica l'acord amb Illa i aposta per "recuperar l'Esquerra de sempre"

La seu nacional d'ERC
La seu nacional d'ERC | ACN
Redacció
08 de setembre de 2024, 16:00
Actualitzat: 09 de setembre, 10:51h

El Col·lectiu 1-O, corrent crític intern d'ERC, també presentarà candidatura al congrés que celebrarà el partit el pròxim 30 de novembre. En una nota als mitjans de comunicació, el Col·lectiu 1-O ha confirmat que aspira a liderar la formació, sota la llista Recuperem ERC. La independència des de les bases. La seva proposta és la quarta que entra en escena, després de la de Militància Decidim -capitanejada per Oriol Junqueras-, Nova Esquerra Nacional -amb el suport implícit de l'actual direcció del partit i encara sense líder- i Foc Nou, impulsada per Alfred Bosch

El corrent intern ha reclamat una renovació, ha criticat l'acord de la direcció -comandada per la secretària general, Marta Rovira- amb el PSC per investir el president de la Generalitat, Salvador Illa, i ha apostat per "recuperar l'ERC de sempre".

En aquest sentit, ha instat el 44% de la militància que va votar no a l'acord a unir-se a aquesta candidatura. L'assemblea del Col·lectiu també ha acordat aquest diumenge proposar Xavier Martínez com a president i Àngel Ruiz com a secretari general.