ERC, a JxCat: «No necessitem retòrica, sinó majories efectives»

Els republicans asseguren que s'ha fet evident que l'independentisme necessita una estratègia "conjunta i a llarg termini"

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en roda de premsa
El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en roda de premsa | ACN
09 d'octubre del 2018
Actualitzat el 10 d'octubre a les 6:59h
"És evident que l'independentisme necessita una estratègia conjunta i a llarg termini". Aquesta és la diagnosi que ha fet el president parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, després d'un ple en què els dos grups que donen suport al Govern han perdut votacions en quedar-se amb una minoria de 61 diputats. "No necessitem retòriques, sinó majories efectives", ha etzibat el dirigent republicà, que considera que l'independentisme no es pot quedar amb el consol de les "victòries morals".

Que JxCat hagi decidit no rectificar el vot delegat de Carles Puigdemont, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull un cop la mesa l'ha tombat amb els vots afirmatius d'ERC i del PSC fa que es compliquin els acords parlamentaris. Sabrià ha assegurat que no surten "satisfets" d'un ple on es podrien haver guanyat més votacions si els diputats de JxCat haguessin fet com Oriol Junqueras i Raül Romeva i haguessin designat un substitut per garantir els seus vots.

"Que les votacions es guanyin per la majoria independentista és, precisament, allò que Llarena no vol"

"Tenim una fórmula vigent que es pot utilitzar i que Junqueras i Romeva han acceptat sense ser ni suspesos ni substituïts per exercir els seus drets", ha defensat Sabrià. L'aposta dels republicans, ha insistit, serà la de seguir apostant perquè JxCat s'aculli també a aquest mecanisme i, en paral·lel, jugar amb la geometria variable intentant acostar posicions amb la CUP i els comuns.

El president parlamentari d'ERC considera que el Govern "no està en perill" i que la legislatura pot continuar. Les eleccions, ha dit, "no les necessita" ningú en aquests moments. "No volem guanyar només moralment, també efectivament. Que les votacions es guanyin per la majoria independentista és, precisament, allò que Llarena no vol", ha conclòs.