Front comú de Rajoy i González en contra de l'amnistia: «Liquida l'Espanya del 78»

Els expresidents espanyols carreguen contra la mesura ja publicada al BOE i consideren que la democràcia liberal "no està passant pel seu millor moment"

Redacció
11 de juny del 2024
Actualitzat a les 23:02h
Felipe González i Mariano Rajoy
Felipe González i Mariano Rajoy | Associació de la Premsa de Madrid

Els expresidents del govern espanyol, Felipe González i Mariano Rajoy han coincidit aquest dimarts en l'homenatge a la periodista Victoria Prego, que ha acollit la sala d'actes de l'Associació de la Premsa de Madrid (APM), on han compartit de retruc l'opinió contrària a la llei d'amnistia que, precisament durant aquesta jornada, ha estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Afalagant la periodista com una persona "compromesa" i que entrevistava "mirant-te als ulls", González ha aprofitat per carregar contra la mesura de gràcia assegurant que el que pensa avui és el que pensava el seu partit, el PSOE, "quan? ahir?", ha manifestat. A més a més, González ha recalcat que la norma que beneficia els líders del procés suposa la "liquidació del 78". "El difícil no és liquidar el 78, el difícil és construir el 78", ha sostingut el socialista.

Per part seva, Rajoy, que ha dit compartir algunes de les opinions de l'exmandatari, també ha destacat de Prego que era una periodista compromesa amb la Transició, amb la Constitució i amb la democràcia liberal que, segons ha expressat, a l'Estat i en altres països "no està passant pel seu millor moment".

L'exlíder popular ha recalcat que amb la llei d'amnistia es "violen clarament" la Constitució i, en concret, el principi d'igualtat entre els espanyols i les espanyoles, així com el principi de separació de poders. "Conformement, al criteri que han utilitzat els que han aprovat la llei d'amnistia, resulta que una majoria parlamentària pot liquidar qualsevol resolució judicial, no només les activitats delictives que van fer a Catalunya, sinó qualsevol altra activitat. Això és una cosa molt greu", ha afegit.

En l'homenatge Victoria Prego: l'essència del periodisme, celebrada a l'APM en memòria de la seva expresidenta, morta el passat 1 de maig, als 75 anys, ha intervingut també el ponent de la Constitució espanyola Miquel Roca, que ha compartit escenari amb els expresidents, i ha assistit també l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, a banda de familiars, amics, companys i polítics que han lloat la figura de la mítica periodista.

Arxivat a