La parella d'Ayuso va confessar dos delictes i es va oferir a pagar el deute

L'advocat d'Alberto González va intentar arribar a un pacte amb la Fiscalia per evitar anar a judici i reduir la possibilitat que el seu client acabés a presó i pagués una sanció elevada

Isabel Díaz Ayuso, en imatge d'arxiu
Isabel Díaz Ayuso, en imatge d'arxiu | Eduardo Parra / Europa Press
14 de març del 2024
Actualitzat a les 12:14h
Carlos Neira, l'advocat d'Alberto González, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va oferir un pacte de conformitat amb la Fiscalia Provincial de la regió per saldar el deute amb Hisenda, resoldre els dos delictes de què està acusat el seu client i evitar, així, anar a judici.

Això és el que es desprèn d'un correu electrònic enviat pel lletrat el passat 2 de febrer. En el text, del qual s'han fet ressò diversos mitjans de comunicació, es confessen "íntegrament" els delictes de frau fiscal i falsedat documental -"contra la Hisenda Pública per l'Impost de Societats, 2020 i 2021"- amb el clar objectiu de reduir la possibilitat que la parella d'Ayuso acabi a la presó i hagi de pagar una sanció elevada, fins a set cops més alta que la quantitat defraudada (350.951 euros més els interessos de demora).

Malgrat tot, en les últimes hores la líder regional ha defensat a ultrança la innocència de González en públic. I no només això, també ha denunciat una aliança orquestrada "de tots els poders de l'Estat" contra ell. "Estudiat l'assumpte, i de comú acord amb Alberto González, els comunico que és voluntat ferma d'aquesta part aconseguir una conformitat penal, reconeixent que certament s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública així com procedir a rescabalar el mal causat pagant íntegrament la quota i interessos de demora a l'AEAT", es llegeix al mail. 

Segons han informat fonts jurídiques, la resposta de la Fiscalia ha estat que la qüestió ha de dilucidar-se al judici i que només aleshores es decidirà si s'arribava o no a un pacte amb Neira. De moment, la Fiscalia de Madrid ja ha confirmat les informacions. Després del correu, l'ens va presentar al març la denúncia davant dels jutjats de la plaça Castilla.