Ayuso respon Sánchez: «Tots els poders de l'Estat estan assetjant la meva parella»

La presidenta madrilenya denuncia "un cas tèrbol" i una "manipulació orquestrada" i acusa el líder del PSOE de buscar la seva destrucció personal

Isabel Díaz Ayuso en una imatge d'arxiu
Isabel Díaz Ayuso en una imatge d'arxiu | EP
13 de març del 2024
Actualitzat a les 14:11h
Es viuen moments de màxima tensió política a Madrid. La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha carregat amb força contra el líder del PSOE i cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. En una breu atenció als mitjans de comunicació aquest dimecres al migdia la madrilenya ha criticat que Sánchez hagi demanat la seva dimissió per la denúncia que la Fiscalia ha interposat contra la seva parella per la presumpta comissió de dos delictes de defraudació tributària i un de falsedat en document mercantil.

"Tots els poders de l'Estat estan assetjant la meva parella", ha sentenciat Ayuso, que ha denunciat "un cas tèrbol" i una "manipulació orquestrada". La presidenta autonòmica també ha acusat el socialista de buscar la seva destrucció personal. "És Hisenda qui deu 600.000 euros", ha reblat. Segons Ayuso, Sánchez ha demanat que dimiteixi per tapar l'"escàndol" que suposa que aquest dijous s'aprovi el que ha considerat la llei "més corrupta de la democràcia", un text que "amnistia delinqüents i presumptes terroristes".

La presidenta madrilenya ha fet bumerang i ha denunciat que el president espanyol no exigeixi l'acta de diputada a la dona al capdavant del Congrés, Francina Armengol. "Manté al càrrec l'exministre de Salut Salvador Illa, cada vegada més sospitós d'haver repartit milions d'euros. Sánchez està assegut a la corrupció política i econòmica i això no ho taparà", ha remarcat davant la premsa després del consell de govern, que s'ha celebrat de manera extraordinària a l'Ajuntament de Leganés.

Ayuso, "que veu una inspecció fiscal d'Hisenda treta de polleguera", ha defensat que Sánchez busca desestabilitzar-la, però ha disparat contra el socialista sobre qui ha opinat que és ell qui està "destruït". En aquest punt, ha exposat que la seva parella "està patint un acte salvatge que afecta el 2018, 2019, 2020, 2021 i ara pretenen que sigui el 2022 per retardar els gairebé 600.000 euros que Hisenda li deu". Segons ha sostingut, "és fals que sigui ell qui deu a Hisenda 350.000 euros".