Mónica Martínez Bravo assumirà la conselleria de Drets Socials i Inclusió

La investigadora catalana, que fins ara era alt càrrec al Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, pilotarà la gestió de l'ingrés mínim vital, tasca que ja assumia al govern espanyol

Mónica Martínez, en un acte recent
Mónica Martínez, en un acte recent | Europa Press
11 d'agost de 2024, 14:04
Actualitzat: 14:05h

Mónica Martínez Bravo liderarà el Departament de Drets Socials i Inclusió, tal com ha avançat elDiario.es i ha confirmat Nació. Economista de formació i amb recorregut acadèmic en el camp de la igualtat d'oportunitats, la investigadora catalana era un dels alts càrrecs del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions des del gener -com a secretària general d'Inclusió-, on ha assumit el disseny i desplegament de l'ingrés mínim vital, traspassat a la Generalitat aquest estiu. Una de les seves prioritats serà gestionar amb eficiència aquesta ajuda social, la titularitat de la qual ha estat llargament reclamada pel Govern, per millorar-ne l'eficàcia en la implementació. Substituirà en el càrrec el fins ara conseller Carles Campuzano.

En les darreres hores ja havien transcendit alguns noms destacats que acompanyaran Illa. Alícia Romero, portaveu del grup parlamentari, serà la consellera d'Economia i Hisenda. La diputada i portaveu del grup parlamentari socialista en els darrers anys assumirà una de les carteres més rellevants del nou executiu i prendrà el relleu de Natàlia Mas. Negociadora dels acords de pressupostos en la legislatura passada, i del pacte amb ERC i comuns aquest estiu, serà un dels puntals del Govern i assumirà la discussió amb l'Estat pel nou finançament. Forma part de l'ala més catalanista del partit i és de l'estricta confiança del president.

Albert Dalmau, fins ara gerent de l'Ajuntament de Barcelona i estret col·laborador de Jaume Collboni, serà el conseller de Presidència, amb l'encàrrec de galvanitzar l'acció governamental. A Palau també hi haurà Javier Villamayor, coordinador general de la Diputació de Barcelona, que serà secretari del Govern. I la funció de cap de gabinet del president recaurà en Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).