Nova reunió entre TMB i comitè per acabar amb la vaga de metro

La decisió arriba poc després que els treballadors hagin presentat una contraoferta centrada en la contractació | Un miler d'empleats s'ha manifestat pel centre de Barcelona per reclamar millores laborals

Manifestació dels treballadors de metro pel centre de Barcelona per Via Laietana, aquest dilluns
Manifestació dels treballadors de metro pel centre de Barcelona per Via Laietana, aquest dilluns | ACN
Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 23:20h
Transports Metropolitans de Barcelona ha convocat els treballadors del metro a dos quarts de nou del vespre a la conselleria de Treball per intentar arribar a un acord i evitar noves aturades. La decisió arriba poc després que els sindicats hagin presentat una contraproposta a la companyia.

La Generalitat ha considerat, en una reunió de mediació, que la iniciativa dels treballadors -vinculada a la contractació- pot beneficiar la negociació, segons ha transmès el portaveu del comitè de vaga del metro, Óscar Sánchez, que no ha volgut donar més detalls de l'oferta. 

"Pensem que és una fórmula que objectivament soluciona 'sí o sí' el problema", ha declarat durant la manifestació dels empleats del metro -un miler de persones han recorregut el centre de la ciutat per reclamar millores laborals-. 


Manifestació

Els manifestants han sortit de la confluència de passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal cap a les 17:00 hores, i han recorregut l'avinguda -que ha estat tallada al trànsit- fins al carrer Pau Claris, per la qual han baixat fins a la Via Laietana de camí a la plaça Sant Jaume.

Amb consignes com "Colau, escolta, el metro està de lluita", "Treball digne i sous justos" i "Conveni o vaga", han demanat millores laborals i en la contractació davant d'un conveni col·lectiu que negocia amb TMB des de setembre i que va vèncer l'1 de gener.

La manifestació s'ha desenvolupat durant una jornada de vaga que ha coincidit amb el primer dia del Mobile World Congress (MWC) i en què s'han marcat uns serveis mínims del 50% en les hores puntes i del 30% a la resta.

Vaga massiva

La plantilla de TMB ha fet vaga de manera massiva. Els sindicats ho han xifrat en un 98% mentre que la direcció, malgrat no donar xifres, han admès que ha estat "generalitzat". El fet que es recomanés no utilitzar el suburbà ha provocat que avui es generés un gran caos viari amb un increment del trànsit estimat entre un 3 i un 9%.