Personalitats del món convergent donen suport a ERC a través de Campuzano

Un manifest en suport al conseller, al qual ha accedit Nació, constata que Aragonès ha recuperat "l'estabilitat i el prestigi" de la Generalitat després d'uns "anys convulsos" en què s'havia vist "debilitada"

El món covergent dona suport a ERC a través de Campuzano
El món covergent dona suport a ERC a través de Campuzano | Adrià Costa
08 de maig del 2024
Actualitzat el 09 de maig a les 22:55h

Una trentena de personalitats vinculades a l'antiga Convergència han manifestat el seu suport a ERC a les eleccions del pròxim 12 de maig. Ho han fet a través de la signatura d'un manifest de suport al consell de Drets Socials, Carles Campuzano, i al qual ha tingut accés Nació.

Entre els noms que signen la declaració n'hi ha de destacats com són Montserrat Candini, exalcaldessa de Calella i exdiputada de CiU; Antoni Bayona, exlletrat major del Parlament; Carme Vidalhuguet, editora i exdiputada de CiU; Xavier Quinquillà, exdiputat de Junts; Ignasi Garcia-Clavel, director general de presons sota la presidència de Jordi Pujol; David Font, alcalde de Gironella i ara alt càrrec de Justícia; i Maria Victòria Forns, exdiputada de CiU.

La presentació i recollida de suports a la declaració va teixir-se en un dinar la setmana passada en un restaurant de Barcelona en què hi havia com a convidats Campuzano i el diputat d'ERC a Madrid, Francesc Marc-Álvaro. L'acte, d'àmbit privat i amb la presència d'aquest diari com a únic mitjà, va ser organitzat pel Cercle Democràtic de Catalunya, liderat per Sílvia Requena, advocada i exdiputada de CiU -va presentar-se a unes primàries contra Francesc Homs per ser candidata a Madrid el 2016- i va formar part de Centrem.

Els signants no demanen el vot de manera explícita per ERC, però consideren que cal posar en valor que l'actual executiu "ha recuperat l'estabilitat i el prestigi" de la Generalitat després d'uns "anys convulsos" en què la institució i la seva presidència s'havia vist "debilitada". "Catalunya necessita un Govern que doni respostes als reptes del país", constaten.

Concretament, la trentena de figures de l'antiga Convergència -en un manifest també signat per membres d'ERC- veuen clau que es representi la "centralitat política" del país i creuen que el Govern dels últims tres anys ha aconseguit "reforçar el catalanisme". "Valorem especialment la incorporació de Campuzano al Govern i ara a la llista d'ERC", asseguren, ja que és "pròpia d'un projecte central, ampli, plural, transversal" i per a la Catalunya sencera.

Sobre el conseller de Drets Socials, els signants creuen que ha fet una gran tasca al capdavant del Departament i que ha assolit objectius "llargament reclamats" pel sector, posant les bases del full de ruta social del país. Per això, veuen "necessari" que es mantingui al futur Govern sorgit de les urnes aquest diumenge per "consolidar drets i llibertats" de les persones vulnerables, a banda de garantir tres idees: la culminació de la llei d’amnistia, un finançament singular pel país i la resolució del conflicte polític amb l'Estat.