Sectors de Junts impulsen una recollida de diners per als mossos suspesos de sou que van ajudar Puigdemont

Després dels retrets creuats entre juntaires i la conselleria d'Interior, dirigents i càrrecs municipals del partit promouen una recaptació de fons per no "deixar-los enrere" i demostrar-los l'"admiració"

Carles Puigdemont, durant l'acte a l'Arc de Triomf
Carles Puigdemont, durant l'acte a l'Arc de Triomf | Miquel Homs
12 d'agost de 2024, 18:02
Actualitzat: 18:06h

La tornada efímera de Carles Puigdemont ha causat un terratrèmol dins dels Mossos d'Esquadra després que el cos policial no aconseguís detenir l'expresident de la Generalitat i que fins a tres agents hagin sigut acusats d'ajudar-lo a escapar. Dos d'ells, han estat suspesos de sou i feina i davant d'això, sectors de Junts han impulsat una recollida solidària de diners per cobrir la seva situació, segons ha pogut saber Nació. Tot plegat, el mateix dia en què s'ha fet la presa de possessió dels nous consellers del Govern de Salvador Illa, amb Núria Parlon al capdavant de la conselleria d'Interior

El moviment de recaptació  l'estan fent córrer diversos dirigents amb ascendència, diputats i càrrecs locals, però també persones destacades de l'entorn de Puigdemont, com el seu cap d'oficina, Josep Lluís Alay, mitjançant un missatge que s'està compartint per grups de whatsapp informals que té el partit. Oficialment, la direcció de Junts se'n desmarca, i de fet no se n'ha parlat durant la reunió maratoniana de l'executiva ampliada que s'ha celebrat aquest dilluns, per fixar un avançament del congrés del partit. En les últimes jornades, la presidenta de Junts, Laura Borràs, s'ha mobilitzat en diverses ocasions a la Ciutat de la Justícia per exhibir el seu suport als agents, que van ser detinguts unes hores.

Concretament, el missatge que es difon és el següent: "La cúpula política i policial dels Mossos ha emprès mesures de represàlia contra els mossos Xavier Manso i David Goicoechea, als quals ha suspès de feina i de sou, només per haver participat en l'acte de retorn del president Puigdemont. Per això, un grup de persones que admirem el seu compromís i sacrifici, hem engegat una campanya de solidaritat per donar-los el nostre suport, que sàpiguen que hi ha molta gent al seu costat i que mai no els deixarem enrere". Tot seguit, exposen un número de compte bancari on es pot fer un ingrés. 

La intenció de la policia catalana davant del retorn anunciat de Puigdemont era fer una operativa similar a la detenció de l'exconsellera Clara Ponsatí quan va tornar a Catalunya. En aquell moment, l'exconsellera va arribar a Barcelona, va fer una roda de premsa i va ser posteriorment, mentre caminava pel centre de la ciutat, que un agent de paisà la va detenir per portar-la davant del jutge. Ara bé, això no va ser possible amb la fugida de Puigdemont. Per això es van acabar produint les detencions dels agents que van col·laborar amb l'expresident i es va posar en marxa, sense èxit, l'operatiu gàbia.