Tomàs Molina confirma que tornarà a fer pantalla a TV3 abans d'exercir d'eurodiputat

En una entrevista al programa "Catalunya Nit", el cap de Meteorologia de la televisió pública catalana assegura que no veuria problema en seguir fent previsions del temps abans de la segona part del mandat a Estrasburg

Tomàs Molina, en un acte de campanya d'ERC
Tomàs Molina, en un acte de campanya d'ERC | ACN
Redacció
11 de juny del 2024

L'endemà de les eleccions europees i del fet que ERC confirmés que Tomàs Molina serà finalment eurodiputat, el cap de Meteorologia de TV3 ha confirmat que seguirà fent pantalla a la televisió pública catalana a l'espera d'exercir el seu escó a Estrasburg. En una entrevista al Catalunya Nit de Catalunya Ràdio ha deixat clar que ell més aviat es veu "com un tècnic i no com a un polític".

Molina, que entrarà a l'Eurocambra durant la segona part del mandat tal com van acordar en un pacte d'Ara Repúbliques, va assegurar que la seva voluntat "és fer les coses millor" un cop arribi al Parlament Europeu, però mentrestant, no veu cap mena de problema amb seguir fent les previsions del temps a la televisió pública del país.

Ell mateix assegurava que no veia cap xoc en aquest fet, especialment "per què no podria dir que demà plourà" tot i haver estat escollit a Estrasburg. En un principi es va assegurar que no faria pantalla, però el mateix Molina va assegurar dilluns a la nit que ell sí que ho faria. 

Una fórmula ja feta servir

Aquesta fórmula per la qual Molina serà eurodiputat ja la va practicar Ara Repúbliques en aquesta legislatura. En l'ocasió del 2019, el primer i segon lloc eren per ERC, amb les figures de Riba i Jordi Solé. El tercer escó se'l va repartir EH Bildu amb el BNG, que anava de quart.

Així doncs, en els pròxims dies els membres de la coalició analitzaran el resultat obtingut a cada territori -els vots que aporta ERC i els que aporta el BNG- i es definirà quant de temps ocuparà l'escó la representant gallega, i quant el meteoròleg català