Per què Tomàs Molina sí que serà eurodiputat?

ERC i el BNG es repartiran el tercer lloc d'Ara Repúbliques a l'Eurocambra; el meteoròleg continuarà a TV3 durant la primera part de la legislatura i després debutarà com a polític

Tomàs Molina, en un acte de campanya d'ERC
Tomàs Molina, en un acte de campanya d'ERC | Albert Segura/ACN
10 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:16h

Tomàs Molina serà eurodiputat tot i que Ara Repúbliques, la coalició amb la qual ha concorregut ERC a les eleccions europees i que ha revalidat tres representants, no ha aconseguit el quart escó al qual aspirava el meteoròleg de TV3. Els eurodiputats escollits d'entrada són la republicana Diana Riba, Pernando Barrena d'EH Bildu, i Anna Miranda del BNG. Però en el si de la coalició ja existia un pacte per repartir-se el tercer escó en cas que no s'aconseguís el quart. Per tant, la previsió és que Molina entri a l'Eurocambra en la segona part del mandat.

Aquesta és una fórmula que ja va practicar Ara Repúbliques en aquesta legislatura. En l'ocasió del 2019, el primer i segon lloc eren per ERC, amb les figures de Riba i Jordi Solé. El tercer escó se'l va repartir EH Bildu amb el BNG, que anava de quart. Així doncs, en els pròxims dies els membres de la coalició analitzaran el resultat obtingut a cada territori -els vots que aporta ERC i els que aporta el BNG- i es definirà quant de temps ocuparà l'escó la representant gallega, i quant el meteoròleg català. En l'inici de la legislatura europea Molina treballarà a TV3, però no farà pantalla. 

ERC celebra els resultats

En aquestes eleccions ERC ha perdut gairebé 377.000 vots, però malgrat això els republicans han donat la benvinguda als resultats. Ha estat l'actual força d'EH Bildu i el BNG el què ha permès retenir tres representants. A la seu del carrer Calàbria s'ha celebrat la nit. Les cares no eren, per res, tant llagues com les de la nit del 12-M, malgrat la pèrdua de vots evident. 

"Estem molt contents. Hem revalidat la confiança en un context no fàcil", ha proclamat Riba acompanyada de Molina i també del president del partit, Oriol Junqueras, i múltiples dirigents republicans. També ha felicitat gallecs i bascos pels "grans resultats". "Com a coalició som la quarta força de l'Estat. La principal alternativa al règim del 78", ha reblat.