Treballadors desallotjats i insults a les façanes: el PSOE denuncia atacs a seus d'arreu de l'Estat

El número tres del partit, Santos Cerdán, exigeix a la cúpula del PP que condemni els atacs vandàlics: "Avalen i mobilitzen sense assumir responsabilitats"

Atac a la seu del PSOE a Hortaleza
Atac a la seu del PSOE a Hortaleza | @PSOE_Hortaleza
06 de novembre del 2023
Actualitzat a les 23:10h
Seus socialistes d'arreu de l'Estat s'han llevat aquest matí vandalitzades. Així ho han denunciat les múltiples delegacions territorials del partit a través de les xarxes socials. El PSOE ha emmarcat els atacs -que, de retruc, també han obligat a desallotjar alguns treballadors i treballadores per l'assetjament que han patit- amb la creixent pressió que la dreta i extrema dreta estan fent tant políticament com social en contra de les mesures acordades entre el PSOE i l'independentisme, entre les quals s'emmarca l'amnistia.

Mentrestant, les concentracions ultres se succeeixen a les portes de la principal seu del partit liderat pel president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, la de la capital espanyola, Madrid. Cap d'elles, però, ha estat notificada a la delegació del govern estatal. No obstant això, aquesta mateixa tarda n'hi ha una de nova convocada a Ferraz.
 

Insults i llançament d'ous

Agrupacions com la de les Palmes de Gran Canària han vist com en entrar a primera hora, la seu estava tota guixada i lluïa insults com traïdors fills de puta. "Si hi ha alguna organització política que es faci responsable d'això, que ho digui. Si no, que ho condemni, perquè callar és consentir", ha denunciat el líder socialista i expresident de la regió, Ángel Víctor Torres a través d'X. "Perillós el camí que alimenta la violència, demano responsabilitat política", ha reblat Torres.

L'actual vicepresident de les Canàries, el popular Manuel Domínguez, ha fet cas a la crida i també a través de les xarxes socials ha expressat la seva condemna als fets, un fet que Torres li ha agraït: "El diàleg és la millor arma que té la societat, independentment de les diferències que existeixin entre partits, aquests actes vandàlics no tenen cabuda". 

Amb Domínguez també se situa el baró murcià Fernando López Miras, que ha rebutjat de totes, totes, les manifestacions a les portes de Ferraz i les ha comparat amb els escarnis de l'època de govern del PP. "No dono suport a res que quedi al marge de la llei", ha sentenciat. Altres rostres destacats del PP, en canvi, com per exemple el president d'Aragó, Jorge Azcón, ha culpat el govern espanyol dels atacs, tot considerant que els actes vandàlics responen a una cosa que mai s'havia vist a l'Estat. "Els pactes del PSOE són un atemptat contra la democràcia", ha sentenciat. 

La seu del PSOE de Castella i Lleó a Valladolid ha estat una altra de les atacades. En aquest cas, l'han coberta tota d'ous. El secretari general autonòmic socialista, Luis Tudanca, ha responsabilitzat dels fets al vicepresident de la Junta, el membre de Vox Juan García-Gallardo. A parer seu, la culpa és seva per haver-los assenyalat, amenaçat i insultat, així com per haver "amenaçat les institucions". Gallardo va arribar a publicar una piulada que deia així:  "Ets un traïdor a la teva terra, com tots els socialistes que encara no han estripat el seu carnet", en referència al president d'Astúries, Adrián Barbón, que ja li ha demanat que rectifiqui.