L'estrella continua brillant a Gombrèn

La Fonda Xesc es manté per cinquè any consecutiu a la prestigiosa Guia Michelin

Publicat el 21 de novembre de 2013 a les 06:08
Can Xesc ha estat protagonista de diversos programes televisius. Foto: TVC

L'estrella no es mou de Gombrèn. La Fonda Xesc manté la distinció de la Guia Michelin assolida el 2009 i que, per tant, revalida per cinquè any. El manteniment del reconeixement per Cal Xesc es va fer pública la passada nit en una gala a Bilbao en la qual es va presentar l'edició peninsular de la prestigiosa guia gastronòmica.

Cal Xesc va arrencar l'any 1975 de la mà dels pares de Francesc Rovira. El primer xef amb estrella Michelin del Ripollès explica que a partir dels 90 es va introduir a la cuina de l'establiment familiar i durant un temps va coexistir l'estil més tradicional de la seva mare amb el seu. “A finals de la dècada passada vaig assumir les regnes d'una cuina que parteix de la tradició catalana però que beu també de les influències d'altres cultures gastronòmiques” explica Rovira.

Des del 2009, Cal Xesc ha passat a ser un referent molt més enllà de la comarca. De fet, ha esdevingut un punt d'atracció per iniciatives turístiques i pels mitjans de comunicació. No hi ha visita de periodistes o blocaires turístics que no passi –per exemple després d'anar a bolets- per la cuina de l'estrella de Gombrèn.

Cinc noves estrelles

Catalunya continua acumulant estrelles i la Guia Michelin ja inclou 53 restaurants. Les novetats són el 41º, el Tickets i l'Angle de Barcelona, el Malena de Gimenells (el Segrià) i les Moles d'Ulldecona (el Montsià). En canvi, no hi ha novetats entre els establiments que tenen dos i tres estrelles –continuen a l'Olimp gastronòmic el Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau de Carme Ruscalleda-.

A l'entorn del Ripollès tampoc hi ha canvis. Les Cols d'Olot mantenen les dues estrelles mentre que continuen amb una a Ca l'Enric de la Vall de Bianya, Can Jubany de Calldetenes i la Fonda Sala d'Olost.

Llista amb tots els restaurants catalans amb Guia Michelin