Una jornada tècnica d'especejament obre la campanya del xai

Una trentena d'establiments turístics oferiran menús temàtics del 30 de maig al 9 de juny

Publicat el 28 de maig de 2013 a les 15:23
Un any més, els restaurants del Ripollès engeguen la campanya del xai. Aquest dijous 30 de maig, coincidint amb l'inici d'aquesta temporada gastronòmica, s'ha organitzat una jornada tècnica sobre l'especejament i tallat de les canals d'aquesta vianda. Una activitat organitzada pel Consorci Ripollès Desenvolupament, l’Associació de Pastors del Ripollès i el Departament d’Agricultura que es farà de cinc a vuit de la tarda a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i que ja compta amb una trentena d’inscrits. És gratuïta però cal inscripció prèvia.

La formació vol promoure el consum de la carn de xai i de cabrit, en descens en els darrers anys, i ensenyar diferents formes i tècniques de cuina per aprofitar-ne totes les parts. Al mateix temps, l’Associació de Pastors del Ripollès vol donar a conèixer la marca de qualitat que ha creat per poder diferenciar en el mercat la carn de xai i cabrit pròpia del nostre territori i que es pot comprar a carnisseries i degustar als restaurants adherits. La mateixa entitat ha cedit els dos xais que serviran per fer la part pràctica de la jornada.

La jornada de dijous servirà per donar el tret de sortida a la campanya del xai entre els restaurants de la comarca. Del 30 de maig al 9 de juny, una trentena d’establiments del Ripollès oferiran menús amb plats elaborats amb carn de xai del Ripollès.

Més informació i inscripcions a la jornada