El proper dissabte 5 de novembre s'inicia el curs de formació de guies del monestir i vila vella de Sant Joan de les Abadesses. Aquest curs es impulsat des de la regidoria de comerç i turisme amb l'objectiu de formar a un grup de persones per realitzar visites guiades, garantint un mateix criteri d'explicació, qualitat i veracitat. A més, el fet de formar un grup de persones permetrà oferir, a mig termini, un horari permanent de visites guiades sense necessitat de reserva prèvia (estius, caps de setmana, festius....) i alhora fomentar el coneixement de la història de la nostra vila.
El curs ha tingut una molt bona acceptació, ja que s'han inscrit 22 persones d'edats i procedències diferents. El requisit mínim per poder realitzar el curs és tenir més de 16 anys i el preu per persona és de 25 €. El curs consta de quatre mòduls, història del monestir i vila vella, per l'historiador Joan Ferrer; espiritualitat i vida monàstica, pel mossèn Josep Molist; art i arquitectura del monestir, pel llicenciat en art Àlex Porta; i el mòdul de comunicació oral aplicada a les visites guiades, amb Irene Boixeda, que és guia de Vic. Per valorar les aptituds dels participants hi ha previst un examen el dia 17 de desembre. Les classes s'impartiran els matins dels dissabtes 5, 12, 19 i 26 de novembre a la Sala Tosca del Palau de l'Abadia.
Les persones interessades en realitzar el curs es poden encara adreçar a l'oficina de turisme abans del 4 de novembre per formalitzar la inscripció. Aquest primer dissabte a les 10 és previst que la segona tinent d'alcaldia i responsable de turisme i comerç, Roser Sala, doni la benvinguda i faci la presentació del curs.
Ara a portada
Publicat el 03 de novembre de 2005 a les 15:20
Et pot interessar
-
D'Antònia Font a Guillem Gisbert: aquests són els caps de cartell del Macroclima de Camprodon
-
Mor l'excursionista que va ser arrossegat per una allau de neu a Queralbs
-
Què fer aquest cap de setmana al Ripollès: 16 i 17 de març
-
Una estada de dos mesos i allotjament a Beget per aprendre a treballar en un forn rural: «Volem ajudar a repoblar»