Producció, distribució i consum ecològic
Ripollès Desenvolupament organitzarà el proper dilluns una jornada on es vol donar a conèixer diferents experiències, tant de producció com de consum, ecològiques. Començarà a dos quarts de 10 amb la presentació per part de l’alcalde en funcions de Ripoll, Jordi Munell, i del president en funcions del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira.
Neus Monllor, consultora a Arrels a Taula, farà una introducció al consum ecològic i local. Seguidament intervindran les diferents experiències de producció convidades. Com a productor local s’ha convidat Josep Orra dels Formatges del Pujol Orra i Marc Gracia de Les Planeses Agricultura Regenerativa (la Garrotxa). Edu del Valle de l’empresa Cal Nanot hi participarà com a distribuïdor de Sant Joan de les Abadesses; i Raül Navarro i Alberto Ferrero de Kviures com a empresa de distribució de productes ecològics de Barcelona.
A partir de les 12 intervindran les experiències de consum: amb Eva Solano de la Carnisseria el Pont de Camprodon; Meritxell Vilalta del restaurant Fonda Xesc i Xavi Fabra i Mercè Cabestany del QuintaForca Km0-Slow Food. Com a menjador escolar intervindrà una persona representant de l’AMPA Doctor Robert de Camprodon i Carles Soler membre de l’Associació de Menjadors Ecològics.
A les 2 del migdia es podrà tastar el menú degustació ecològic i amb producte del Ripollès de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès (cal fer reserva prèvia). Una vegada finalitzi el dinar es realitzarà, de la mà del ramader Jordi Carbonell, una visita a l’explotació ecològica Mas Fogonella de Sant Joan de les Abadesses (producció de xai, vedella i porc). La cloenda serà a càrrec de Ramon Roqué, alcalde en funcions de Sant Joan de les Abadesses.
A més, durant tota la setmana, de l'1 al 5 de juny, l'Aula d'Hostaleria del Ripollès oferirà un menú degustació amb productes ecològics i locals.
Programa de la jornada sobre producció i consum ecològic a Ripoll (pdf)