De fet ho ha estat des del moment que vam decidir que Catalunya existia, ara ja fa més de deu segles; des que es produeix una primera unificació parcial dels ara territoris catalans; des que per primer cop Guifré el Pilós deixa de requerir el vistiplau del rei franc –per cert amb un sobrenom divertidament antònim del seu: Carles II el Calb- des que Guifré inicia el llinatge dels comtes catalans. Barcelona es converteix des d'aquells inicis en la capital de Catalunya. I supera així els anteriors deu segles de la seva existència en què Barcelona era poc més que una ciutat amb port, a redós de Tarragona. Així doncs, ni Barcelona es pot explicar sense Catalunya, ni Catalunya sense Barcelona, ja que els seus esdevenidors s'han desenvolupat conjuntament des de l'inici.
Per la seva part Teresa Jordà va manifestar que "la comarca del Ripollès necessita el suport de la capital del país per poder tirar endavant aquesta iniciativa de turisme cultural, de turisme sostenible, de turisme respectuós amb la nostra pròpia identitat" l'alcaldessa manifestava també que " l'altaveu que representa tenir el suport de Barcelona dóna més i millors oportunitats al projecte, oportunitats per poder captar més públic i per poder atraure les inversions públiques i privades que se sumin al projecte".
Finalment ambdues administracions van acordar establir acords per a la difusió del projecte Terra de Comtes, i Jordi Portabella es va comprometre a realitzar aportacions econòmiques per a la difusió del projecte.