Els Mossos van buscar el vuitè detingut per l'agressió sexual múltiple de Sabadell arreu del Vallès

La investigació, que es manté oberta, comptava amb diversos sospitosos des de l’inici

Interior de la seu bancària
Interior de la seu bancària | Juanma Peláez
07 de febrer de 2019, 11:59
Actualitzat: 12:10h
La investigació policial dels Mossos d’Esquadra per aclarir les circumstàncies en què es va produir l’agressió sexual múltiple de diumenge a Sabadell comptava amb uns vuit sospitosos des de l'inici. Als sis homes que la Policia Municipal va detenir dissabte s’hi sumen el setè, que els Mossos van arrestar la matinada de dilluns a dimarts, i el vuitè, que es va lliurar voluntàriament dimecres al vespre, tots ells sospitosos des de l’inici del procediment.

Segons ha pogut saber NacióSabadell, les dades amb què treballaven els Mossos derivaven de l’anàlisi que es va fer de la primera nau on la Policia Municipal va detenir els sis primers sospitosos el mateix diumenge a la tarda. Les dades obtingudes del reconeixement de la zona i els testimonis propers van dur a identificar un segon espai, l’antiga sucursal bancària de la carretera de Terrassa, on es va perpetrar l’atac a la noia.

D’aquesta manera es va aconseguir determinar l’ús que es feien dels espais. D’una banda, l’antiga nau abandonada es feia servir com a zona de dia, on els habituals es reunien i hi duien a terme diferents tipus d’activitats, sense que se n’hagi transcendit la naturalesa. És aquí on es va localitzar tot tipus de material que procedia de contenidors, així com roba i altres elements, que també s’utilitzaven per cremar i generar escalfor. Algun d’aquests focs van donar pas a incendis com el que hi va haver el mateix diumenge a la tarda.

Un segon escenari era l’antiga sucursal de la carretera de Terrassa, a escassos metres de la nau on va iniciar la investigació. Aquest espai, amb un estat ruïnós i de deixadesa absoluta, comptava amb mobles, sofàs i matalassos, i era aquí on se solia pernoctar. També és on es va cometre l’agressió sexual múltiple, amb la participació activa, segons la víctima, de com a mínim tres homes.


La pressió, possible motiu del lliurament

En aquest emplaçament és, precisament, on els Mossos d’Esquadra van detenir el setè sospitós dilluns a la nit, després que el testimoni de la víctima encaminés els agents cap a ell. Però encara hi havia un vuitè nom sobre la taula que no tenien localitzat. El cos sabia que es movia per la zona, però també per la resta del Vallès, motiu ple qual es van buscar en localitats com Montcada i Reixac.

Fonts properes a la investigació apunten que l’home s’hauria lliurat dimecres a la nit a la comissaria de la Policia Municipal de Sabadell empès per la pressió social que s’hauria generat en el seu entorn. Finalment, i davant la possibilitat evident que l’acabessin localitzant i detenint, va optar per fer el pas. Dimecres a la nit va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell, on aquest dijous s’estan realitzant els tràmits habituals en tota detenció, i es preveu que demà passi a mans del jutge.


Pel que fa a la investigació, s’està treballant des del primer dia en la reconstrucció dels fets per aclarir en quin context i de quina manera va acabar la noia de 18 anys a l’antiga sucursal bancària. A nivell judicial, s’espera que el jutge es pronunciï avui sobre els set primers detinguts, un cop s’hagi determinat quin va ser el grau d’implicació de cada un d’ells. Amb tot, un dels detinguts té una ordre d'expulsió de l'Estat espanyol vigent, quatre dels homes tenen un expedient d'estrangeria obert i un altre antecedents per robatori amb força.