El Taulí té 72 ingressats positiu en coronavirus

A més, té 93 professionals sanitaris en quarantena

NacióSabadell
17 de març del 2020
Actualitzat el 18 de març a les 11:06h
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
Aquest dimarts, l'Hospital Parc Taulí té 72 pacients ingressats que han donat positiu per coronavirus, segons ha informat el centre hospitalari. Això, suposa una quinzena més que aquest dilluns, el primer feiner després que es declarés l'estat d'alarma. A més, hi ha 93 professionals en quarantena.

La plataforma en defensa de la sanitat pública, Marea Blanca Catalunya, ha denunciat que hi ha més de 30 professionals pendents de saber si han donat positiu en el test del Covid-19 i ha exigit saber-ho "el més aviat possible". A la vegada que ha advertit que "escasseja" material de seguretat.

Des de la Plataforma Assembleària de Treballadors i Treballadores del Taulí (PATT) ha recordat la "gran tasca" que fan els sanitaris aquests dies i que necessiten material amb condicions. També ha carregat contra el canvi continu de les normes, ja que ara moltes proves del coronavirus es fan mitjançant frotis. 

Fonts de l'hospital han admès aquests canvis de metodologia i han recalcat que s'està a l'espera de l'obtenció dels resultats i, malgrat admetre la dificultat per la situació que s'està vivint, han demanat "paciència". En relació al material, han apuntat que prové de la Xina i aquest país "no produeix", però s'està a l'espera de fer compres conjuntes.