​Sant Quirze recuperarà la normalitat del servei de l'aigua per un nou problema en el subministrament

El consistori, que la gestiona des del gener, detecta fins a una onzena de fuites

Un operari treballant en la reparació
Un operari treballant en la reparació | Ajuntament de Sant Quirze
A.H.
17 de març del 2023
Actualitzat a les 17:45h
Sant Quirze del Vallès acumula un altre mes amb problemes en el servei d’aigua amb diferents afectacions, però l’Ajuntament ha anunciat aquest divendres que s’espera que quedi restablert al llarg d’avui. Aquesta setmana hi ha hagut incidències diversos punts del nucli urbà, cosa que va obligar a fixar una reunió amb els afectats a l'edifici municipal de la Patronal aquest dijous al vespre.

Una trobada en la qual els veïns es van queixar de les molèsties ocasionades i que el gerent de SQVaigua -empresa pública encarregada de la gestió d'aquest bé-, Xavier Ludevid, va identificar una onzena de fuites i que era pel trencament d’una vàlvula reguladora de la pressió.

L'alcaldessa de la localitat, Elisabeth Oliveras, també present a la Patronal, va recordar que fins al 2027 s'invertiran 150.000 euros anuals per actualitzar la xarxa d'aigua.  

L'administració local ha garantit que entre dijous i divendres ha distribuït dipòsits i garrafes per als usuaris afectats i les persones vulnerables, i així es mantindrà fins dilluns. A més, hi ha un pla d'actuació, des de que es va detectar la incidència, que es mantindrà oberta fins a tancar aquests treballs. Aquestes fuites s'han de sumar a les 18 que va detectar la companyia en l'avaluació dels 50 dies de la municipalització. 

“Coneixedor de l'estat de la xarxa”

El grup CASSA, que fins al gener de 2023 era la concessionària, ha assenyalat en un comunicat que “l'únic canvi” respecte abans de la gestió directa de l'Ajuntament “és l'operadora” i que instal·lacions, equipaments i demès “són exactament els mateixos”. Ha retret que Sant Quirze “sempre ha estat coneixedor de l'estat de la xarxa”.

En aquest sentit, ha apuntat que en els últims cinc anys, el consistori “només ha autoritzat l’execució de 166.00 euros d’inversió, quantitat insuficient per abordar els problemes estructurals presents en les instal·lacions municipals d’aigua”.