El «cohousing cooperatiu»: la solució de Cs per combatre la manca de places a les residències de gent gran

Segons el portaveu taronja Aldo Ciprian, aquest model “beneficia als veïns de la ciutat amb menor capacitat econòmica i no provoca un gran estrès econòmic a les arques municipals"

Habitació de la residència de gent gran LaFACT
Habitació de la residència de gent gran LaFACT | Anna Mira
S.B.
06 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:46h

Cs presentarà al pròxim ple de febrer una proposta per fer front a la manca d'oferta de places a les residències de gent gran de Sant Cugat. Sota el concepte "cohousing cooperatiu", els taronges aposten per un model residencial cohousing de gestió cooperativa que també inclogui serveis sanitaris i lúdics. 

El portaveu i alcaldable liberal, Aldo Ciprian, considera que aquesta reformulació permetria "beneficiar als veïns amb menor capacitat econòmica sense provocar un gran estrès econòmic a les arques municipals". Així doncs, els usuaris de les instal·lacions esdevindrien cooperativistes, el que garantiria el "respecte a la decisió i autonomia dels residents mentre es manté la seva privacitat i independència, fomentant la capacitat d’autogestió, la cooperació i el seu envelliment actiu".

Amb tot plegat, cal destacar que, segons Cs, aquests equipaments no serien de propietat, sinó que serien cedits en ús vitalici als residents, per tal d'evitar així les dinàmiques especulatives. En aquest sentit, demanaran a l'Ajuntament que informi públicament sobre el cohousing i les seves característiques per estimular el sorgiment d'aquesta mena d'iniciatives al municipi.