El SantCu obre una escola de futbol al Senegal

L'entitat esportiva oferirà diferents mètodes d'ensenyament als entrenadors locals

Els vermells-i-negres portaran el món del futbol a la regió de Boulembou
Els vermells-i-negres portaran el món del futbol a la regió de Boulembou | Cedida
Redacció
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:48h

El Sant Cugat F.C. inaugurarà aviat una escola de futbol al Senegal. L'entitat esportiva local, de la mà de l'Associació Egala, viatjarà del 12 al 22 de febrer a Boulembou perquè tots els nens i nenes de la regió puguin començar a tenir l'oportunitat d'entrenar i jugar a futbol sota les millors condicions possibles. 

En aquest sentit, cal destacar que dels més de 300 primers inscrits senegalesos, prop de la meitat són dones. Un gènere en un país majoritàriament musulmà on, sovint, continuen sense tenir els mateixos drets i privilegis que els homes.

Durant l'expedició al continent africà, els vermells-i-negres també oferiran diferents mètodes d'ensenyament als entrenadors locals perquè puguin ampliar els seus coneixements futbolístics i millorar les seves habilitats. Pel que fa al material, la immensa majoria es comprarà després d'aterrar a la capital del país, Dakar, com ara pilotes, xarxes o xinxetes.

Fa 10 anys, el SantCu ja va emprendre un viatge de característiques similars a l'Índia. Allà, amb el suport de la Fundació Vicenç Ferrer, es va construir una escola de futbol inclusiva i solidària a la regió d'Anatapur. 

En aquesta línia, el club santcugatenc anima a altres clubs del país que emprenguin iniciatives similars de cara al futur.