El Suprem ratifica la condemna contra l'avi que va abusar de sis nenes a Sant Cugat i Rubí

L'alt tribunal considera que els fets són "clars" i considera pertinent la pena de 27 anys de presó

El septuagenari demanava que el masturbessin a canvi de recompenses
El septuagenari demanava que el masturbessin a canvi de recompenses | Adrià Costa
Redacció
07 de febrer del 2023

El Tribunal Suprem (TS) ha ratificat la condemna de 26 anys i 11 mesos de presó -i rebaixada a 21 anys de compliment de pena- imposada contra el septuagenari que va abusar de fins a sis nenes a Sant Cugat i Rubí. L'avi subornava a les menors d'edat amb problemes econòmics perquè li fessin tocaments a canvi de diners -entre 5 i 10 euros- o de portar-les a menjar o de botigues. 

Els fets es remunten als anys 2013 i 2015, a diversos jardins de Sant Cugat i al parc de Ca n'Oriol de Rubí, quan l'acusat, "amb esperit libidinós i fent-se prevaldre de la seva edat", s'apropava a les nenes sota el pretext de llegir-les les cartes del tarot i mantenir una conversa. A mesura que es guanyava la confiança de les víctimes, totes d'entre 13 i 15 anys, demanava que el masturbessin a canvi de recompenses

Ara, els magistrats han desestimat el recurs presentat pel propi acusat contra la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona perquè considerava que s'havia vulnerat el seu dret a la tutela judicial efectiva i a un procediment amb totes les garanties. A més, l'home també va argumentar que la sentència no recollia "clara i terminalment els fets que es consideren provats". 

Malgrat l'argumentari, el TS ha avalat la resolució del Jutjat de Primera Instància de Rubí que va ser l'encarregat de jutjar el cas i que el va condemnar com a autor de sis delictes de corrupció de menors i dos delictes d'abús sexual continuat amb prevalença.

El Suprem considera que "els termes utilitzats en els fets provats resulten gramaticalment comprensibles, sense ambigüitat, foscor o deficient redacció, i permeten conèixer la veritat dels successos en relació amb l'existència dels delictes i la participació de l'acusat". 

Així doncs, el tribunal penal ha corroborat la pena de presó, així com la prohibició d'apropar-se o comunicar-se amb les menors pels pròxims 32 anys i les indemnitzacions d'entre 6.000 i 12.000 euros per a cadascuna de les víctimes.