La primera referència documentada d'un gegant a Catalunya s'atribueix al 1424, en el marc de les processons de la festa del Corpus a Barcelona. Des d'aleshores, el país ha anat abraçant aquesta bonica herència de la cultura popular reproduint i transmetent-la al llarg dels anys arreu del territori. Aquí a Sant Cugat, just enguany els Geganters locals celebren el seu 35è aniversari.
Amb aquesta mirada històrica, la Casa de Cultura acollirà aquest dijous a les 19 h de la tarda la presentació del llibre "Gegants: sis-cents anys de festa i tradició" (Farell Editors). L'obra, de Carles Freixes i Jan Grau, repassa des d'una "mirada ràpida i amena" els orígens i el simbolisme d'aquests alts personatges que dansen i ballen pels carrers i places catalanes durant el transcurs de les festivitats.Ens plau convidar-vos a la presentació del llibre GEGANTS: SIS-CENTS DE FESTA I TRADICIÓ, de Carles Freixes Codina i Jan Grau
— Gegants Sant Cugat (@gegantsstcugat) May 16, 2022
âž¡ï¸ dijous, 19 de maig
âž¡ï¸ 19 h
âž¡ï¸ Casa de Cultura #SantCugat
Us hi esperem! 🙂#GegantsSantCugat35Anys#GegantsSantCugat2022 pic.twitter.com/55uopbQVD4
El llibre documenta com eren els primers gegants, la música que els acompanyava, quins eren els materials de construcció i finalitza amb la visió internacional d'aquesta mostra de la cultura popular catalana a Europa i altres parts del món. Tot plegat, amb un conjunt d'imatges inèdites que il·lustren i complementen els textos.
[noticia]1956[/noticia]
[noticia]6806[/noticia]