L'Associació de Veïns de Volpelleres demana que es descarti la Guinardera com a ubicació de l'escola La Mirada

Segons diversos informes, els infants estarien exposats a "nivells de contaminació ambiental i acústica significatius"

Una imatge de la futura escola La Mirada
Una imatge de la futura escola La Mirada | Ajuntament
Nació
14 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 17:20h

L'Associació de Veïns del barri de Volpelleres demana a l'Ajuntament de Sant Cugat descarti l'alternativa de La Guinardera per construir l'escola La Mirada, i, per tant, que es construeixi dins del barri, especialment per l'important creixement urbanístic i de la població infantil que s'ha produït en els últims anys.

En un comunicat, l'Associació remarca que la construcció de l'escola és "una de les prioritats més rellevants", i demana al Consistori que aposti per ubicar-la a l'emplaçament inicial, el del costat de l'institut Leonardo, i que actualment està pendent d'un informe favorable de Protecció Civil. Pel que fa a l'altra alternativa, La Clota, no agrada a les direccions dels centres ni a l'AFA perquè suposa "problemes de mobilitat i d'espai", i que, a més, suposaria la construcció del nou edifici al solar on actualment hi ha els alumnes d'Infantil.

Respecte a La Guinardera, els veïns de Volpelleres recorden que l'Ajuntament reconeix, en el mateix informe d'anàlisi d'alternatives per l'escola i d'un altre de recomanacions per reduir l'exposició a la contaminació de l'aire exterior a les escoles de Barcelona, fet per l'Agència de Salut Pública, es conclou que aquesta ubicació exposaria els infants a nivells de contaminació ambiental i acústica molt significatius, ja que es troba a 50 metres de l'autopista C-16. A més, per construir l'escola caldria una modificació en el planejament urbanístic per poder construir-hi equipaments, cosa que encara demoraria més la construcció de l'escola.

Amb tot, l'Associació demana que se centri en "resoldre d'una manera immediata" el conflicte que s'està generant al barri a causa del retard en la construcció d'un equipament "tan necessari".