Per què alguns restaurants et cobren a la caixa i no a la taula?

Un expert en hostaleria respon a aquesta qüestió i explica el motiu que hi ha darrere d'un mètode efectiu, però que també és criticat entre els usuaris

Publicat el 08 de gener de 2025 a les 17:24

La restauració és un món ple d'incògnites per descobrir. Segurament t'ha passat alguna vegada que has sortit a menjar a un restaurant o un bar i en acabar l'àpat, t'han demanat si podies anar a pagar a la caixa. L'opció habitual és que el cambrer et porti el compte a la taula i tu facis el pagament des d'allà. Tot i això, el mètode d'anar a la caixa és usat en alguns locals per una raó evident. Quina és aquesta?

L'expert en hostaleria, @jairosanbor, que crea contingut a TikTok, ha explicat en un vídeo perquè s'usa aquest mètode. En primer lloc, ha començat dient que és un truc molt útil per rotar ràpidament a les taules quan tens poca capacitat o un local més reduït del compte. En aquest sentit, el creador de contingut escenifica com un client demana el compte al cambrer i aquest li diu que li cobren a la caixa si no li importa. A continuació, exposa que "amb això el que aconsegueixes és que el client s'aixequi i deixi la taula lliure"

@jairosanbor

#parati #vida #hosteleria #negocios #bar #viral #camareros #estrategias #soluciones #protocolos #problemas #restaurantes #rendimiento #cafe #parodia #cerveza #clientesfelices #empresarios

♬ sonido original - jairosanbor


D'aquesta manera, l'expert diu que automàticament es podrà asseure un altre client. En aquest sentit, relata que "si el tinguessis allà esperant fins que tu li portessis el compte, li cobris, se'n vagi i se'n torni a venir, finalment perds més temps". En definitiva, és un petit truc ideal per una rotació més eficaç de les taules del teu local.

Ara bé, és un mètode que la majoria de consumidors critiquen i rebutgen quan mengen en un restaurant. Alguns creuen que és una forma agressiva i despectiva de fer-los fora de pressa del local i en aquest sentit, prefereixen poder pagar des de la taula amb tranquil·litat. Sigui com sigui, és un costum que alguns restauradors han mantingut amb el pas del temps i en canvi d'altres, segurament perquè no tenen la necessitat o per respecte al client, l'han deixat endarrere.