Com era el circuit de Montjuïc? Així és la «joguina» per conduir-hi al Mobile

El simulador emula l'experiència de conduir un Carmen Boulogne, l'"hypercar" elèctric de l'empresa d'automoció catalana Hispano Suiza

Publicat el 28 de febrer de 2024 a les 12:42
El MWCapital i Hispano Suiza han presentat al Mobile World Congress el primer simulador virtual de conducció que permet reproduir l'experiència de conduir un Carmen Boulogne, l'hypercar elèctric de l'empresa d'automoció catalana. El simulador emula l'històric circuit de Fórmula 1 de Montjuïc i, segons ha explicat a l'ACN el director d'innovació del MWCapital, Eduard Martín, pretén demostrar "què es podrà fer amb la mobilitat del futur". "No deixa de ser un simulador, però permet sentir les sensacions d'un vehicle esportiu elèctric", ha apuntat. El Carmen Boulogne és un hypercar 100% elèctric de 820 kW de potència proporcionats per quatre motors elèctrics i una velocitat màxima de 290 km/h.

"El simulador del Carmen Boulange és una joguina perquè la gent s'ho passi bé i entengui com serà la mobilitat del futur, que utilitzarà tecnologia digital en els automòbils", ha assenyalat Martín. El directiu del MWCapital ha explicat que, més enllà del component d'innovació i tecnològic, el projecte també buscava "entroncar-se" amb la història de Barcelona, atès que el simulador es va pensar i dissenyar per a l'edició d'enguany del Mobile World Congress (MWC). "Hem tingut la gràcia d'entroncar la ciutat i reproduir l'antic circuit de Montjuïc per donar-li un marc històric a la tradició industrial de Barcelona i Catalunya en el marc de l'automoció", ha afirmat.

[noticiadiari]2/269207[/noticiadiari]
En aquest sentit, Martín ha fet valdre el pes dels circuits de curses en l'evolució de la indústria automobilística d'arreu del món. "El simulador pot semblar trivial, però no ho és: tots els avenços en la història de l'automoció s'han fet a través dels cotxes esportius", ha subratllat. En la mateixa línia, el director d'innovació del MWCapital ha apuntat la importància de comptar amb Hispano Suiza per tirar endavant el projecte, ja que es tracta d'una de les primeres factories de cotxes de l'Estat i que va néixer a Barcelona.

Al seu torn, el CEO del MWCapital Barcelona, Francesc Fajula, ha descrit el projecte com una "barreja entre artesania i tecnologia" i ha assegurat que la "sensació de realisme" que ofereix la tecnologia amb què s'ha desenvolupat "és extrema". Fajula ha apuntat que fer realitat un simulador com el que han presentat aquest dimecres al MWC no ha estat "fàcil" i ha assenyalat que un dels principals reptes ha estat la reproducció del circuit de Montjuïc, així com emular el comportament d'un vehicle com és el Carmen Boulogne.

[noticiadiari]2/269200[/noticiadiari]
Per altra banda, Martín ha defensat que l'objectiu del simulador és poder apropar al públic la mobilitat del futur. "És molt difícil explicar a la gent conceptes abstractes com la mobilitat sostenible del futur, el perquè d'un vehicle elèctric... I, això, si no ho expliquem amb coses que no emocionin, arribin i siguin divertides, és molt difícil, és aquest el perquè del simulador", ha sentenciat.

El projecte forma part de la iniciativa "Remember the future", una proposta del MWCapital que recorre el "passat, present i futur" dels sectors que han transformat la indústria automobilística i que han situat Barcelona "com a referent global". Precisament, a l'estand de la companyia els usuaris poden veure originals d'alguns dels elements i innovacions que han transformat el sector de l'automoció en l'últim segle i, alhora, també poden "experimentar" un viatge immersiu a través de les quatre grans revolucions industrials: de la mecànica a la industrial, passant per la digital i, fins avui dia, amb la intel·ligència artificial.