El popular aliment amb múltiples beneficis per millorar la salut cardiovascular i el sistema urinari

L'ingredient, central en la gastronomia catalana, té efectes antiinflamatoris, antioxidants i diürètics

Una dieta més sostenible i saludable és possible
Una dieta més sostenible i saludable és possible | LanaSweet / envato elements
Nació
13 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:09h
Els ronyons són òrgans fonamentals en el cos humà que s'encarreguen de diverses funcions vitals del sistema, com la filtració de la sang i l'excreció dels residus metabòlics a través de l'orina. De fet, cada dia processen uns 180 litres de sang i produeixen 1,5 litres d'orina, pel qual la comunitat mèdica recomana adoptar hàbits saludables per cuidar-los i evitar o reduir el consum de diverses substàncies, com l'alcohol i les drogues, que els danyen.

En aquest sentit, hi ha un gran consens en els beneficis de l'all, un aliment central en la dieta mediterrània. Entre les principals propietats, destaquen els efectes antiinflamatoris i antioxidants, així com la mitigació de diverses malalties relacionades amb l'envelliment, com la malaltia renal crònica.

A més, l'all és un bon aliat per a la salut cardiovascular, ja que ajuda a reduir el risc de patir hipertensió i diabetis, tal com recull el portal de notícies sobre medicina Medical News Today. Altres investigacions també parlen dels efectes diürètics, que ajuden l'excreció de l'orina, gràcies a l'alt contingut en al·licina.