L'avantatge dels infants nascuts l'octubre pel que fa a la salut

Un nou estudi estatunidenc relaciona el mes de naixement amb la probabilitat de contraure la grip

Un nadó rep una vacuna
Un nadó rep una vacuna | TarragonaDigital
Nació
22 de febrer del 2024
Actualitzat a les 21:43h
Els nens nascuts a l'octubre tenen més probabilitats de ser vacunats contra la grip i menys probabilitats de ser diagnosticats amb la malaltia en comparació amb els nascuts en altres mesos, segons un estudi estatunidenc publicat a la revista mèdica britànica The BMJ. En aquest sentit, els investigadors es van proposar avaluar el moment òptim de vacunació.

Els resultats suggereixen que el mes de naixement està associat tant amb el moment de la vacunació contra la grip com amb la probabilitat d'un diagnòstic de grip, i que l'octubre és el moment òptim perquè els nens petits es vacunin, d'acord amb les recomanacions actuals.

I és que la vacunació anual contra la grip és particularment important per als nens petits, que tenen més risc de contraure-la i de patir una infecció greu que requereixi ingrés a l'hospital. Per això, es recomana que es dugui a terme durant el setembre o l'octubre, per maximitzar la immunitat durant la temporada alta

Utilitzant dades de reclamacions d'assegurances mèdiques, van identificar més de 800.000 nens d'entre 2 i 5 anys que van rebre la vacuna contra la grip entre l'1 d'agost i el 31 de gener entre el 2011 i el 2018 i van analitzar les taxes de grip diagnosticada. Els nascuts a l'octubre van tenir la taxa més baixa de diagnòstic i, mentre que els nascuts a l'agost en presentaven una del 3%, ells, una del 2,7%. Els investigadors alerten, però, que es tracta d'un estudi observacional i que les troballes es limiten als nens assegurats que van rebre atenció mèdica.