Tanca un estimat restaurant vegetarià pioner del Raval de Barcelona

L'Hortet ha anunciat que abaixarà les seves persianes després de 35 anys i el restaurant Pötstot li agafarà el relleu

L'Hortet, en una imatge d'arxiu
L'Hortet, en una imatge d'arxiu | Wikimedia
Redacció
14 de gener de 2025, 17:19
Actualitzat: 17:19h

El restaurant l'Hortet tanca les portes. L'establiment, un dels pioners de la cuina vegetariana del barri del Raval de Barcelona, ha decidit abaixar la persiana després de 35 anys d'història, segons han explicat les propietàries, germanes, Odina i Sònia Martí: "De vegades la vida et posa davant de diferents camins dels quals has de triar un. Ara, us hem d’anunciar que el destí ens ha portat a començar un nou camí, deixant enrere al nostre estimat Hortet.". El restaurant Pötstot, vegà, sense gluten i sense lactosa, li agafarà el relleu.


Les dues germanes asseguren que ha estat una decisió molt meditada. L'últim dia serà el dia 23 de gener, de les 12 hores fins a les 22 hores en un horari ampliat en què aprofitaran per acomiadar-se" personalment" dels seus clients amb "petons i abraçades "Serà el darrer cop que l’Hortet cuinarà i volem que sigui una festa amb el tarannà que sempre ens ha caracteritzat", escriuen les dues germanes en una publicació a Instagram.

Es tracta d'un anunci inesperat d'un dels restaurants vegetarians amb més caliu del barri, un dels primers a obrir-s'hi amb activitat des del 1990. El relleu l'agafarà Pötstot, fundat durant la pandèmia i actualment amb un local al carrer València de Barcelona. Segons les restauradores, manté la filosofia "basada en la sostenibilitat i la salut" de l'Hortet, que ja s'havia fundat aprofitant el traspàs d'un local anterior també vegetarià.

Arxivat a