Benjamí Puig (ERC) és nomenat president del Consell Comarcal del Solsonès

Ho ha fet amb els vots d'ERC (7), Compromís Municipal (8) i CUP (1) i el vot en blanc de Pacte Local (3)

Benjamí Puig i Riu serà president del Consell Comarcal del Solsonès entre el 2023 i el 2025
Benjamí Puig i Riu serà president del Consell Comarcal del Solsonès entre el 2023 i el 2025 | Ramon Estany
Nació
15 de juliol del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 20:00h

El republicà Benjamí Puig, ha estat investit president del Consell Comarcal del Solsonès aquest divendres a la tarda. Ho ha fet amb els 7 vots del seu grup comarcal (ERC), els 8 del grup de Compromís Municipal, amb els qui han signat aquesta setmana un pacte de govern pel qual es repartiran la presidència i el govern durant aquesta legislatura, i el vot favorable de la CUP, que els hi ha donat confiança. L'altre grup del Consell, Pacte Local, els ha donat 3 vots en blanc.

Benjamí Puig (ERC i president del Consell Comarcal del Solsonès) ha afirmat que “Aquest acord que hem assolit posarà fi a les disputes i donarà estabilitat a la governança del Consell Comarcal; aquest pacte és un acte de generositat dels dos grans grups del Solsonès pel bé de la comarca”.

En el seu torn, el portaveu d'ERC al Consell Xavier Castellana ha explicat que “el nou govern culminarà els projectes iniciats en el mandat anterior i iniciarà els nous projectes que requereixi el progrés de la comarca”.
 

Foto de grup de tot el plenari del Consell Foto: Ramon Estany


Per la seva part, M. Claustre Sunyer (Compromís Municipal): ha destacat " la unitat que suposa el pacte assolit i la oportunitat que suposa el fet de treballar plegats" subratllant també "el repte d’integrar els municipis de Torà i Biosca”.

Marc Barrera (Alternativa Municipalista): ha demanat al nou govern "solucionar el conflicte de les treballadores familiars, consolidar el traspàs del Centre Sanitari i desencallar el desplegament de la recollida selectiva”.

Marc Barbens (Ara Pacte Local) ha coincidit amb la CUP en la petició de "desencallar el tema del Centre Sanitari i veure com quedaran els serveis" així com la resolució de " la qüestió de les treballadores familiars" i que "el Consell torni a ser el pal de paller de la comarca”.