Llum verda a la segona modificació de crèdit i al compte general de l’Ajuntament de Solsona

Discrepàncies entre govern i Junts pel condicionament d’un equipament de lleure al carrer de Josep Maria de Sagarra

Imatge del ple de Solsona
Imatge del ple de Solsona
Redacció
01 de juny del 2024
Actualitzat el 06 de juny a les 10:56h

El Ple municipal de maig ha aprovat la segona modificació pressupostària de l’any, amb la modalitat de suplement de crèdit per incorporar 183.000 euros, i el compte general de l’exercici passat. Si bé aquest darrer tema va aconseguir la unanimitat dels grups, en la primera l’oposició es va abstenir com a mostra de desacord amb l’acció de govern.

L’ingrés de 183.000 euros a través de diferents subvencions de la Diputació de Lleida es repartirà entre diverses partides de despesa corrent i inversions, tal com va explicar l’alcaldessa, Judit Gisbert. La més important, de 54.800 euros, correspon a treballs tècnics, com el pla local d’habitatge, el pla de mobilitat, el projecte de la deixalleria i els projectes executius d’urbanització de carrers. 41.500 euros es destinaran a la supressió de barreres arquitectòniques i 35.000, al manteniment de parcs i jardins, als quals se n’hi afegeixen 15.000 per a la equipaments de lleure, entre d’altres.

Es detalla a continuació l’import en que es suplementen les partides de l’expedient de modificació de crèdit 2/2024:

Pressupost de despeses

  • Conservació parcs i jardins 35.000 euros
  • Conservació i reparació escoles 5.000 euros
  • Neteja comissaria 1.200 euros
  • Treballs tècnics 54.800 euros
  • Participació ciutadana 7.000 euros
  • Residus especials 6.000 euros
  • Millora de barreres arquitectòniques 41.500 euros
  • Mobiliari urbà (papereres, aparcabicis, patinets,...) 9.500 euros
  • Desfibril·ladors 3.000 euros
  • Millora escola de música, il·luminació i retolació 5.000 euros
  • Millora en equipaments de lleure 15.000 euros
  • Total 183.000 euros

Pressupost d’ingressos

  • Diputació, subvencions corrents 109.000 euros
  • Transferències de capital 74.000 euros
  • Total 183.000 euros

Precisament l’adequació d’un espai de joc en una parcel·la municipal del carrer de Josep Maria de Sagarra, on es preveu començar a treballar els propers dies, va posar de manifest les discrepàncies entre el govern i el grup de Junts per Solsona sobre la seva idoneïtat. La portaveu, Núria Bonet, va lamentar la seva ubicació en tant que els veïns no ho han demanat, mentre que al proper barri de la Plana sí que hi ha demanda d’aquest tipus d’equipaments.

Zones de lleure on no n’hi ha


L’alcaldessa va recordar que es retira la cistella de bàsquet de la placeta del carrer de J. V. Foix i Alcalde Moles per malestar veïnal i va destacar que “com més equipaments de lleure hi hagi, millor”. Així mateix, al sector de la Plana també se n’hi condicionarà algun. “No hem de veure problemes a l’avançada”, va reblar. Per al regidor d’Urbanisme i Esports, Joan Parcerisa, es tracta de crear zones de lleure on no n’hi ha i es comença a la zona que requereix menys intervenció. “No és just equiparar zona de joc amb font de problemes”, va afegir la regidora d’Infància, Pilar Viladrich.


La resta de previsions entre les quals es distribuiran aquests fons són per a l’adquisició de mobiliari urbà; conservació i reparació d’inafraestructures escolars; neteja de la comissaria; participació ciutadana; gestió dels residus especials; compra de nous desfibril·ladors per col·locar al carrer i millora de la il·luminació i la retolació interior de l’Escola Municipal de Música.
Treballem per Solsona, per la seva banda, es va abstenir en la modificació pressupostària per tres motius: per haver inaugurat la nova comissaria de la Policia Local sense una entrada accessible; pel fet que s’incrementi la partida destinada a dinamitzar el pressupost participatiu sense que s’hagin pogut estudiar diferents opcions, i per preveure una partida que considera massa elevada per a treballs tècnics.


El compte general del 2023, en canvi, va rebre el suport de tots els grups municipals. El resultat pressupostari és de 8.067 euros i el romanent de tresoreria, d’1,3 milions, dels quals 752.613 euros estan compromesos en les inversions d’enguany. Els indicadors pressupostaris posen de manifest, entre d’altres, que el grau d’execució del pressupost en les despeses és del 91,56 per cent.

Arxivat a