Sortejades les meses electorals de Solsona per a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

Les 72 persones designades, entre titulars i suplents, rebran la notificació a partir d’aquest divendres

Imatge de les eleccions del diumenge 12 M
Imatge de les eleccions del diumenge 12 M
Redacció
14 de maig del 2024
Actualitzat el 15 de maig a les 6:45h

Poques hores després de la celebració dels comicis al Parlament de Catalunya, ahir l’Ajuntament de Solsona va fer el sorteig dels membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament Europeu, convocades per al 9 de juny. En aquests comicis podran votar un total de 6.472 persones de la ciutat –37 més respecte de diumenge, ja que s’hi afegeixen els ciutadans comunitaris que han manifestat la voluntat d’exercir el seu dret a vot.

Després d’algunes incidències tècniques amb la plataforma telemàtica de l’Institut Nacional d’Estadística, ahir al migdia es va poder fer el sorteig dels presidents, vocals i suplents per a cadascuna de les meses de l’únic col·legi electoral de Solsona. En total, s’han designat 72 persones per a les vuit meses.

Hi haurà dues taules menys que en les últimes eleccions, ja que la normativa que regula aquesta convocatòria estableix en 1.300 el llindar d’electors per mesa, en lloc de 1.000, com en les anteriors.

Els candidats a formar part d’una mesa són totes les persones d’entre 18 i 70 anys inscrites en el cens electoral de Solsona. Els vocals han de saber llegir i escriure, mentre que els presidents, a més, han de tenir com a mínim batxillerat o formació professional de segon grau.

Tothom que hagi sortit escollit rebrà la notificació a partir de divendres. Qui necessiti presentar al·legacions podrà fer-ho per mitjà del correu electrònic de la Junta Electoral de Zona, que apareix en el mateix escrit de la notificació.
També podrà adreçar-se a la secretaria de l’Ajuntament si necessita ajut.